|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 18:17 Заглавие: Захранване на GSM от модем |
|
|
Темата е в частност продължение на темата, но понеже е може би особен случай то откривам нова (пояснението е най вече за модераторите).
Използваният модем работи с GSM Simens и е окомплектован с тънък куплунг т.е. за по-новите модели. Те си работят нормално, като ползват следните пинове:
1 - + захранване;
2, 5 (CTS) - GND;
3 - Tx;
4 - Rx;
Въпросът ми се появява след като направа преработката т.е. монтирам широк куплунг за работа с по-стари апарати. Правя следното свързване:
1, 8 - GND;
3 - + захранване;
5 - Tx;
6 - Rx;
Проблема ми е следния - GSM се зарежда и при изваждане на куплунга от него продължава да мига индикатора на дисплея за зареждане. При зареждане с външен адаптор всичко си е нормално. При включване на апарата към модема продължава да мига индикатора на зареждане, но след два дена примерно батерията е разредена и дайлерът изпраща SMS със съдържание "Battery fall". Не знам какво е предназначението на пинове 2 и 4. Трябва ли да ги свържа по някакъв начин за да се избегне проблема? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 18, 2008 19:06 Заглавие: |
|
|
100% "грешка" в софтуера на дайлара.
Оправя се само с преправяне на асемблера.
45,35 серийте правят същото, по спомени.
Имам една разработка за даване, но нямам никакво време да се разправям.
Дайлар с тези сименси.
Звъни на 1 до 4 номера по 3 пъти, конфигурира се с джъмпери
Следи 12V на акумолатора като ако падне под 10,7V изпраща SMS.
Има собствено акумолаторче 3,7V...
Ако му позвъниш от номера записан на SIM позиция 1, и затвориш,
Вруща SMS примерно "GSM Time: 17.10.2008 18,55 Port1 is Open. Port2 is Close GSM signal :90% . GSM battery 60%. Module Battery is 12.67V Object is Armed."
Може да се конфигурира време на закъснение при излизане от обекта,
време за закъснение при влизане.
100% следене и заряд на батерията на всички видове GSM-и без проблеми. Направена е да може да се използва като самостоятелна аларма.
Това е много орязан вариант на нещо което съм правил за други клиенти.
Ако иска някой да ги прави и да се разправя с това , ок.
Аз нямам време.
Себестойноста като материали може да падне под 10лв. за бройка
Контролера струва 2,48лв. другото са 1 ни-кад батерия 3,6V около 1,60 до 3,50лв. кутия от около 1 лв. другото е SMD .
Мога само да пиша контролерите срещу някакво заплащане. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|