| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 18:14 Заглавие: дигтален километраж |
|
|
Можете ли да предложите идея как да си направя дигитален цифров километраж в колата ?
тряабва да отбележа , че съм с жило ( няма никаква електрическа величина ) . Само оборотомера ми е елетрически , но и при него все още мъгла как ще го накарам да ми показва цифри ...
Колата е VW Golf 2 ,ако има значение . _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 20:14 Заглавие: |
|
|
Поамисли се как старите таксиметрови апарати вземаха информация от "охлюва"на жилото.Новите не нам как са.За оборотомера е още по лесно.Като ученик едно време бях почнал да правя такъв за Жигулатора на баща ми- после дойде време да се ходи по гаджета и за съжаление така и не го завърших  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 21:33 Заглавие: |
|
|
какво е "охлюва на жилото" ? При мен жилото е с квадратен профил но ще зема да се поинтересувам как е направено . Щом един път е нправено не би трябвало да има проблем и втори път да се направи  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 14, 2008 22:54 Заглавие: |
|
|
| Оборотомера ти е по-лесен.А най-лесно ще стане ако си намериш дигитално табло от Голф 2.Има такива табла от Голфове с двигател 1.8 (112 коня) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 15, 2008 16:30 Заглавие: |
|
|
| valentin subashov написа: | | ... |
Такова табло няма да стане , опитвал съм ама буксите му са различни и освен това при него няма жило на километража , а електрически сигнал . _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 15, 2008 17:00 Заглавие: |
|
|
Има дигитални километражи за колела на цена от 20 до 40лв
взависимост от екстрите .Монтира се един магнит на спицата и датчик на вилката на колелото после се калибрира по размер на каплата за да отчита вярно .Всичко това можеш да го мотираш и на колата . _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 15, 2008 17:55 Заглавие: |
|
|
| Щом оборотомера е електрически ,трябва да има импулс от датчик за него ,открий го и го ползвай за километража . |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 15, 2008 18:07 Заглавие: |
|
|
Явно не ги разбираш тия работи.Голф двойка без оборотомер е като жена без ц...и |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 15, 2008 19:13 Заглавие: |
|
|
Провери кой във вашия регион се занимава с таксиметрови апарати. От него може да вземеш готов преходник(охлюв) на жилото. Той ще ти дава 4 импулса на оборот на жилото. От там нататък, трябва да ползваш нещо микропроцесорно, на което може да зададеш така наречената константа на устройството, за да отчита точно. Не забравяй, че тя зависи и от гумите! Купи си таксиметров апарат, той ще ти показва всичко!
И защо е всичко това?
На тия километражи има една бобина, която следи скороста на колата. Ама километража трябва да си е на место, а към нея да вържеш външно устройство. Но тя не дава добра информация при ниски скорости. На нейно место, може да се сложи датчик на Хол. Става перфектно. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч.
Последната промяна е направена от mitachi на Сря Окт 15, 2008 19:23; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 15, 2008 19:15 Заглавие: |
|
|
E, без такива съвети - та нали при тия задръствания километража му ще навърти сто км за сто м, а ако кара на първа -втора от Младост до Люлин все едно е стигнал до морето, а пък ако форсира на място току виж вдигнал 250км/ч с Голфа. |
|
|
 |
|