| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
HanDy Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 16, 2008 13:13 Заглавие: Безжички слушали - сигурност |
|
|
| Здравейте. Мисля да си на правя безжични слушалки и микрофон с FM приемник и предавател, но идеята, че някой може да подслуша сигнали не ме кефи. Сигнала ще е с обхват 10тина метра, което донякъде решава проблема, но ме интересува дали има лесен начин (схема) сигнала да се "кодира". |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Окт 16, 2008 19:14 Заглавие: Re: Безжички слушали - сигурност |
|
|
Много съм го мислил... и накрая не намерих по добро решение от това(ако ще ги ползваш за PC!) Usb Bluetooth с подръжка на "AudioGataway" + Bluetooth HandsFree(за GSM) но трябва да подържа и то съответните стандарти!Някой стари модели на S.E. не работят!Така, че трябва да се пробва и така да се купи или да се купи с опция за връщане..Ако не го ползваш за комп тогава ти трябва 2 предавателя и 2 приемника...на ФМ за предпочитане както и да са 2х2 на различни канали (честоти) за кодирането е направо задалжително но става доста сложно с дискретни елемти а специлизираните чипове са много скъпи или трудно се намират... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 16, 2008 20:51 Заглавие: |
|
|
Ако не се лъжа има някакви интегрални аудио кодери... съответно и декодери.. не знам как ги наричат... виждал съм ги в действие но какви са чиповете не съм се интерисувал.
Чичо гугъл може би ще помогне. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 16, 2008 22:22 Заглавие: |
|
|
| На MOTOROLA основно . |
|