| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dundolqk Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 17, 2008 18:26 Заглавие: Играчка закачка ... |
|
|
Значи имам една задачка да реша но ми е малко тегаво ... не уча никъде не ми трябва за изпити или тей подобни неща ... Моля за някакви насоки ... ето я и нея :
Стойностите :
Uвх. = 100V
R1=R3=R5= 10 ома
R2=R4=R6= 33 ома
R7= 64 ома
R8= 100 ома
R9=R10=R11= 120 ома
C1=C2= 1mF
Да се намери:
Iri=? ( тока през всяко съпротивление )
Uri=? ( Напрежението през всяко R )
Pri=? ( Мощноста на всяко R )
Ici=?
Uci=?
I=1/2
Какво направих до сега и дали е вярно ...? :
Събрах 2-3 R и се полу4и това :
( Горния в дясно R e номер 2 ... збаравих да го напиша )
И сега до колкото знам вече се решава по втория закон на кирхов ( E=R.I ) . Намираме нали контурите и се всеки еидн контур определяме стоиностите . Да обаче малко ми е трудно . Да кажеме подсказаха ми колегите че трябва да приложа първия закон на кирхов за веригата от първото разклонение при R1,3,2 ( Сумата на входящите токове е равна на сумата на изходящите ... да но това не ми говори нищо като не знам токовете и напрежението там и... ) . Та реших да пусна тема и да помогне който с каквото може . Не е нужно да се решава цялата задача а само да разбера как да почна . Ще съм ви много благодарен . Ако темата не е за тука моля модераторите да кажат ще я преместа или ако има проблем ще я махна . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Пон Окт 20, 2008 10:12 Заглавие: |
|
|
Интересна задачка.
На каква честота са входните 100 волта? _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
|
 |
dobrix Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 20, 2008 10:27 Заглавие: |
|
|
Мълчание... От закона на Ом нататък май...
Защо няма кондери във втората схема? За прав ток ли ще я смяташ първо? За променлив ток трябва да кажеш честотата. Ако е 50Хц, кондерите са вече много нискоомни и няма как да ги изхвърлиш.
Ако я смяташ за прав ток, ще ти помогна. За променлив ще е доста по-сложно. |
|
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Пон Окт 20, 2008 10:29 Заглавие: |
|
|
Ако е за постоянно напрежение ще стане по-лесно.  _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Окт 20, 2008 11:55 Заглавие: |
|
|
Имаше формула за преобразуване на три резистора, свързани в триъгълник на три резистора свързани в звезда, но не ме питай каква е- последно съм я ползвал 2000-та година  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 20, 2008 12:11 Заглавие: |
|
|
Това е единият чалъм за опростяване на схемата при мостово свързване. За тази задача върши идеална работа. Има и т.н. Теорема на Тевенен, която също е подходяща при подобни случаи. |
|
|
 |
dundolqk Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 20:19 Заглавие: |
|
|
Значи с двата закона на Кирхов се смята ... Иначе става дума за постояннен ток ... дефакто кондензаторите отпадат Всичките контури се смятат по втория закон на кирхов и т.н. ... доста сложно ми се видя като ми я решаваше човека дето ми даде задачката ... мои колега ... мен ми е още рано но какво да направа аз нямам думата ... Е=Р.И .... и т.н. .... Втория закон до колкото си спомням гласеше че в затворен независим контур сумата на ЕДН е равна на сумата от падовете на напревението в клоновете на контура ...
сума Е = сума RI
И така в 7-8 контура няма ЕДН ... дефакто 0=... и само в един контур има ЕДН и това са съпротивленията 1,3,6,9 ... Маи не е точно така ... Забравил съм си в работата тетрадката ще вида утре пак и ще пиша ... Ако някои които я разбира добре и може да го обясни по по разбираем начин как да се реши задачата ( не е нужно цялата ... само 1 уравнение и насоката и какво да се прави ) ще съм благодарен ... Мерси |
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 21:02 Заглавие: |
|
|
| Хайде като изчислите мощността на R-четата,да ми кажете с кой закон на предците в електротехниката го сметнахте,и това напрежение през тях. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 21, 2008 22:47 Заглавие: |
|
|
Това в атача го направих на Протеус-а.Показанията са стойностите на напреженията в възловите точки(не са излезли добре точките в стойностите 91 6331 си е 91,6331в. и т.н.).Ама как ги смята програмата не мога да я питам .Трябва да се разгърнат книжките. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 22, 2008 14:45 Заглавие: |
|
|
| Програмата смята система линейни уравнения, всяко от тях за един контур. На ръка е много работа и затова по-горе споменахме как да се опрости - напр. звезда в триъгълник. Но не бих си губил времето с многократно извършване на четирите аритметични действия. |
|
|
 |
|