| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 22:00 Заглавие: Ултразвукова вана - няколко въпроса |
|
|
Възможно ли е да се направи такава с размери колкото казана на тези старите български перални?Целта е да се ползва за почистване на по-големи автомобилни части.
Какъв излъчвател трябва да се ползва? Въобще нещо по темата може ли да предложите да се ограмотя?Малко суха теория?Схеми?Някаква подобна разработка?
В момента съм с една малка ваничка, върши ми чудесна работа, дали може да се модифицира към вана с подобни размери? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 23, 2008 23:36 Заглавие: |
|
|
Не те съветвам да си правиш, ами направо да купиш нещо готово. Все пак нали ще изкарваш пари от това. По пловдивския панаир можеше да си намериш подходящ модел. Нещо ми се върти из главата че в Габрово правят такива. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 24, 2008 6:37 Заглавие: |
|
|
Не си заслужава борбата. Проверено. По добре си направи миялна машина с подгряване и пръскалки. Ползва се перхлор. Трябва да се подгрява. Задължително да се осигури рециркулация с филтриране.
Ако толкова настояваш на ултразвук, единственото заслужаващо си решение е излъчвател на който да монтираш детайла. Но е страшно сложно за техническо изпълнение и става само за определен детайл. За друг ще ти трябва друг фланец и т.н. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 24, 2008 7:19 Заглавие: |
|
|
Виждал съм вани от 1 литър до 50 литра. Един мой познат ги произвежда за златарската промишленост. Цените обаче на по-големите модели са солени. Най-общо казано изграждат се с съд от алпака на дъното на, който са закрепени няколко (в зависимост от обема) пиезокристали. Работната честота е към 40 KHz. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
mironov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 24, 2008 14:30 Заглавие: |
|
|
Може би това има в предвид Филипов .Има и инфо за цените им. _________________ Живей всеки ден така все едно ти е последен защото рано или късно ще се окажеш прав. |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 24, 2008 17:31 Заглавие: |
|
|
Знаи няма да стане нещо самоделно направено
Мислех че поне по руските сайтове има нещо подобно. |
|