|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJPOPA Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 9:54 Заглавие: Купувам стирофлексни/полистиренови/полистиролни кондензатори |
|
|
| Купувам стирофлексни/полистиренови/полистиролни кондензатори , всякакви стойности и напрежения , всякакви количества. За връзка- на ЛС. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 10:26 Заглавие: |
|
|
Как си го писал-все едно че издирваш рогоженското съкровище....
Подобни кондензатори има във всеки магазин за електрони компоненти.
Полиетилен-терафталатни не стават ли?
Че гледам че тях си ги пропуснал,като изреждаш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
DJPOPA Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 16:37 Заглавие: |
|
|
Колега , хубаво е , когато човек пише нещо по форумите да е запознат със същността на проблема , върху който се изказва. Полистирен , стирофлекс и полистирол са наименованията на един и същ полимер, които са характерни в различните части на света . В Западна Европа предпочитаното наименование е стирофлекс , в САЩ - полистирен , а тук полимера е известен като полистирол. Та , говоря за кондензатори с въпросния полимерен диелектрик с ниски загуби. Не зная тук , кой как нарича този тип кондензатори и за това съм изброил всички срещани наименования. Покажи ми в кои "всички магазини за електронни компоненти" има такива кондензатори , та да отида да си купя , ако обичаш. Защото в Комет и Пасат няма , както няма и във варненските магазини за електронни компоненти. Полипропиленови има , полиестерни има , полиетилен-терафталатни има , керамични има , но полистиролни няма. Руската версия на полистиролните кондензатори е серия К71.
Не , полиетилен-терафталатни не стават. За информация , руската серия полиетилен-терафталатни кондензатори е К73 , а немското означение е МКС. Ако търсех полиетилен-терафталатни щях да го напиша. |
|
|
 |
bodan Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 16:45 Заглавие: |
|
|
Попче дай някакви снимки
да се разровим с колегите по старите складове
да видим няма ли да излезе нещо интересно
и на харна ценица ? |
|
|
 |
DJPOPA Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 17:04 Заглавие: |
|
|
Цецо , този тип кондензатори имат няколко възможни корпуса. Западноевропейското производство , както и американското производство има вид на прозрачни тръбички , в които се вижда алуминиевото фолио:
Руският тип от серията К73 са или паралелепипеди /най-често зелени или жълтеникаво-бели/ ,
или метални цилиндри:
Впрочем , Цецо , онези точните кондензатори , които продаде на Fenkiller на последния търг , с вид на кубчета , са точно полистиролни такива , производство на MIFLEX... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 17:24 Заглавие: |
|
|
| DJPOPA написа: | | Колега , хубаво е , когато човек пише нещо по форумите да е запознат със същността на проблема , върху който се изказва... |
Айде да не ми обясняваш точно на мене химия и още по-конкретно химия на полимерите-викам а?
Кво ще кажеш по въпроса?
| DJPOPA написа: | | В Западна Европа предпочитаното наименование е стирофлекс , в САЩ - полистирен , а тук полимера е известен като полистирол. |
Знам много добре.
| DJPOPA написа: | | Покажи ми в кои "всички магазини за електронни компоненти" има такива кондензатори , та да отида да си купя , ако обичаш. Защото в Комет и Пасат няма , както няма и във варненските магазини за електронни компоненти. |
Не виждам никой по никакъв начин в първия пост да е упоменал че обявата важи за Варна.
АмиКорт58
Амета
МТ1
Разбира се не очаквай да ти кажа точно каква стойност и на какво напрежение има във всеки от тях.Отиваш и гледаш.
Ето това са стандартни стирофлексни кондензатори-правят се и в още една камара корпуси.Освен тези допотопните корпуси на съветските които си наслагал.
Но да ми кажеш че това-
Или това-
или това-
...ги няма по магазините е смешно...
| DJPOPA написа: | Полипропиленови има , полиестерни има , полиетилен-терафталатни има , керамични има , но полистиролни няма. Руската версия на полистиролните кондензатори е серия К71.
Не , полиетилен-терафталатни не стават. |
И по какво всички тези други диелектрици "не стават",щото те като параметри са горе долу-сходни.
Ааа забравих че ти беше от ония "слухарите",дето чували кой кондензатор "звучи" различно... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
DJPOPA Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 18:36 Заглавие: |
|
|
Ами , от насмешливо-заядливия ти първи пост по моята тема никак не стана ясно да си много навътре в материала. Освен това никъде не съм говорил за химия на полимерите , а за наименования на едно и също нещо , ползвани по света. Можеш да си навътре в химията на полимерите , колкото си искаш-това мен не ме касае.
Обявата ми НЕ важи САМО за Варна , а за всеки жител на нашата Родина , който продава въпросните артикули , от които се интересувам и който може да ми ги изпрати по куриер , с наложен платеж.Доставката ще бъде до Варна , както е видно от написаното под ника ми. Ако там пишеше Каспичан , доставката щеше да е за Каспичан.
За магазините казах , каквото имах да казвам и нямам намерение да говоря по този въпрос повече.
Ако някой има от руските , полистиролни кондензатори с "допотопните" корпуси за продаване , нека се свърже с мен-силно се интересувам именно от такива типове.
Какви са свойствата на полистиролните кондензатори няма да ти обяснявам , защото /според собствените ти думи/ си запознат и би било безмислено подобно начинание , нали? За това колко са подобни по свойства на тези с другите видове диелектрици си имам собствено мнение и наблюдения и не смятам да го налагам на когото и да е било. Всеки да си мисли каквото си иска-демокрация е.
Дали чувам или не чувам разликите при различните кондензатори и за какво конкретно са ми полистиролни си е лично моя работа. Ще те помоля да се въздържаш от квалификации по мой адрес , както и от офтопици по темата ми , след като очевидно не предлагаш , каквото търся...
Благодаря ! |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 19:07 Заглавие: |
|
|
цък
Последната промяна е направена от zapad на Нед Окт 26, 2008 19:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 19:09 Заглавие: |
|
|
| DJPOPA написа: | | Освен това никъде не съм говорил за химия на полимерите |
Всички тези "неща" за които говорим досега са полимери.
Това че те ти не го знаеш и не си си научил учебниците по химия си е лично твой проблем.
| DJPOPA написа: | | Можеш да си навътре в химията на полимерите , колкото си искаш-това мен не ме касае. |
Какво те касае тебе и какво не-слабо ме вълнува.Мене ме късае конкретно "писането на глупости по форумите",всякакви своего рода "електронни мистицизми" и прочие...
Електрониката и електротехниката са точни науки.Всякакви "вярвания" нямат място в този форум.
| DJPOPA написа: |
Обявата ми НЕ важи САМО за Варна |
По нищо не личеше.
| DJPOPA написа: |
За това колко са подобни по свойства на тези с другите видове диелектрици си имам собствено мнение и наблюдения и не смятам да го налагам на когото и да е било. Всеки да си мисли каквото си иска-демокрация е.
Дали чувам или не чувам разликите при различните кондензатори и за какво конкретно са ми полистиролни си е лично моя работа. |
Това че имаш "собствено мнение",че "чуваш" разни разлики в кондензатори и т.н. мене слабо ме засяга...
Има учебници по химия,електрохимия и МГЕЕ в които точно и ясно са описани свойствата на конкретните диелектрици и че те са почти сходни.Като се почне от температурни коефициенти,работни честоти,загуби и т.н.
Радвам се че имаш някакви "собствени виждания",които вероятно не съвпадат с международната общоприета наука-но не в този форум
Тук не е за верващи
| DJPOPA написа: | Ще те помоля да се въздържаш от квалификации по мой адрес , както и от офтопици по темата ми , след като очевидно не предлагаш , каквото търся...
|
Не виждам някъде да съм използвал квалификации по твой адрес!
Във т.нар. от тебе "оффтопик" съм ти посочил тамън 3 магазина за електронни компоненти.Не че нещо но никой друг тука в темата не беше посочил нито един.
В крайна сметка-другите постове не са офтопик,само моя е...
Темата приключва.
Който има желание за алъш-вериш с въпросния господин-на ЛС.
Между другото-с подобен тон в този форум няма да вирееш дълго...
P.S.zapadтова което даваш в линка е неговия магазин (доколкото виждам) _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|