| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 16, 2005 11:48 Заглавие: |
|
|
| помня ли |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Фев 18, 2005 9:08 Заглавие: |
|
|
| Аз си направих 5 канален усилвател по схемата от Млад Конструктор. Захранването ми е 700 VА 2х35V с два кондензатора по 15 000 uF. По принцип както е дадена схемата и при захранване +-50V усилвателя вади мощност 200W - на толкова е настроена защитата. Тъй като на мен не ми трябва такава мощност използвам по-ниско захранващо напрежение и съм настроил защитата на 100-120W. Над тази мощност сигнала се отрязва отгоре и отдолу. Използвал съм руските крайни транзистори, монтирани на отделни радиатори и всичко е набутано в кутия от компютър. Усилвателя свири много добре. Правил съм му 6 часови изпитания на пълна мощност и не изгоря (комшиите могат да потвърдят). Единствения проблем е че се чува слаб шум на празен ход, но предполагам че това е заради голямата плетеница от кабели. |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 14:03 Заглавие: |
|
|
| Направих си един подобен усилвател, но имам проблем със захранването.В момента го храня сд един стар ТЕС88 като съм извадил изеюводи директно от намотките на трансформатора, проблема е че при натоварване напрежението заплашително пада. Идеята ми е да си направа импулсно. Пробвах с преработка на копмпютърни захранвания , но при натоварване транзисторите гърмят.Прочетох, че има хубава схема на Млад конструктор , но не мога да я намеря никаде.Ако е възможно да ми кажете къде да я намеря ще съм много благодарен.Пробвах в сайта на Млад конструктор , но не я намерих. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2005 18:16 Заглавие: |
|
|
Само дето тя е за 12В и няма да ти свърши работа, ако случайно пак решиш да я и подаваш 12В с траф много ще я объркаш  |
|
|
 |
svetli_78 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2005 10:55 Заглавие: |
|
|
Няколко думи за QUAD 405 и от мен!
Реализирах го с крайни т-ри BDV66C/BDV67C- 200 ватови.Захраних го с 2х45 V (230W) постоянно напр.Озвучителното тяло бе Radiotechnica S90F-8ома.Звука на усилвателя на пълна мощ бе поразителен! Седях с приятелката си на пода, и не можехме да се чуем какво си говорим от звуковото налягане. Изкривявания нямаше никакви.Но не бях монтирал транзисторите на защитата на усилвателя!
А в един бългаарски саит(не го помня обаче) бях чел че се правят разни преработки за да звучи по качествено!В общи думи хубава схема и тръгва без проблем. |
|
|
 |
|