| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 26, 2008 22:02 Заглавие: |
|
|
Направи това което те е посъветвал Пепи Войнишки в първия си пост и не си играй повече!
| Цитат: | | Червения катод се откача и се дава към маса през 10 ком |
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 1:04 Заглавие: |
|
|
| hbotev написа: | | Смених катодите червен 50v зелен 125v червен цвят липсва червените линии си стоят горе вход на куплунга червен 3v зелен 6v | Според мен пробата на Bojilov е задължителна в случая, но за съжаление Пепи спечели кафето  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 10:25 Заглавие: |
|
|
То се и очакваше-при 29ка Trinitron _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 10:46 Заглавие: |
|
|
SONY - най добрият приятел на тв-техниците !
С малко "регенерация " на катода се получават добри резултати за известно време разбира се. _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 11:36 Заглавие: |
|
|
| tsarvulan написа: | | С малко "регенерация " на катода се получават добри резултати за известно време разбира се. |
В случая регенерация няма да помогне,тъй като не иде реч за изтощен катод. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 11:47 Заглавие: |
|
|
И при късо помага,прекъснал май съм имал само един и само тогава непомага ! _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 12:02 Заглавие: |
|
|
В случая като гледам май точно катода прекъсва.
При късо "регенерацията" няма как да помогне.Бъркаш понятията.Писал съм многократно по този въпрос.
При късо съединение между електроди помага разряда между електродите.Който дефакто и прогаря стружката която е правила късото.
Процеса "регенерация" е съвсем друго нещо и се състои в изпаряване на калциеви,стронциеви и бариеви окиси от повърхността на катода.
И при двете се подава напрежение към електродите на търбата но приликата свършва точно до тук.
Отделно че от наблюденията ми на регенериране на Trinitron тръби-резултатите са плачевни.Те като цяло са тръбите,които най-слабо се поддават на регенерация.Съвсем други са тръбите,които си поддават добре на подобни процедури.
За да не зацапваме темата-пусни една търсачка-писал съм надълго и нашироко-кои са тези тръби и защо така става.
Ето примерно-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=25623
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=22424
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=29929
Има и още теми по въпроса ако се разтърсиш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
hbotev Нов потребител

Регистриран на: 06 Дек 2007 Мнения: 10 Местожителство: Bulgaria Karlovo
|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 14:33 Заглавие: |
|
|
Откачен катод червен цвят през 10 килоомов резистор към маса червен цвят на екрана предполагам това значи че катода е наред
P.S.Презапоих всичко по платката на кинескопа телевизора работи нормално благодаря за помоща |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 28, 2008 0:59 Заглавие: |
|
|
1. На платката на кинескопа са видеоусилвателите, т.е. ако проблема е бил от червения видеоусилвател (след размяна на катодите) дефекта щеше да отиде на зеления цвят.
2. Това, което си измерил по-горе показва, че проблема може да е само от кинескопа или от цокъла на кинескопа. Цокъла провери ли го?
3. И последно, къде направи размяната? Размени самите катоди или размени жиците към платката на кинескопа? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 28, 2008 7:25 Заглавие: |
|
|
Айдее,отиде ми кафето.Много ми е интересно-едно пишем ,друго четем,трето правим,а фактическото положение е четвърто и пето. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|