| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 15:45 Заглавие: USB dongle. Как се управлява? |
|
|
Трябва ми да си направя няколко устройства които да могат да изпращат информация през BT. Не ми трябва пълноценен стек, а само RS232 или PIM. Има ли готов чип който да може да изпълни тази задача? В заглавието съм написал USB донгъл, защото това ще е най-евтиното решение за BT частта. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 17:31 Заглавие: |
|
|
FTDI имат едни чипове - интерфейсни конвертори USB/RS232 или USB/ала-Центроникс. Аз съм ползвал втория с добър успех. Минимум външни елементи, няма нужда даже от Еепром, и си идват с техни драйвери да си приказваш с устройството.
Комет ги представляват тука, цените не са особено ниски но за малък "тираж", и като вземеш предвид колко малко външна логика трябва, вероятно ще ти излезе сметката. |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 18:56 Заглавие: |
|
|
Под BT, Bluetooth ли имаш предвид? RS232 само TX и RX ли ще ползваш. Или искаш да се ползва на лаптопи които нямат COM порт. _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 27, 2008 19:06 Заглавие: |
|
|
Да. Блутут. Не става въпрос за лаптопи а за серия малки устройства които през определено време пускат Бийм по PIM сървис на сдвоеното устройство. Не знам дали чиповете на FTDI могат да работят като мастър. Т.е., тук най-малкият проблем е USB управлението. Трябва чип с протоколен стек, който да може да се сдвои с устройството и т.н.
P.S.Малко неправилна идея съм подал. Или RS232 или OEX Push. PIM не става, че трябва да се заменя протоколния стек на визуализиращото устройство. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 28, 2008 16:11 Заглавие: |
|
|
| Сори, не съм те разбрал правилно значи. Няма да ти свърши работа серията на FTDI - те са за устройства, не за мастъри (т.е. хъбове). |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 28, 2008 17:55 Заглавие: |
|
|
До сега не съм имал проблем с FT232 да направя преход USB- COM за какваото и да е. Протоколи 485 422 също работят идеално с подходящия интерфейсен чип. По-нататък с блутут не съм си играл. Вече дали ще е master или slave си зависи от софтуера и комуникацията.
До колкото разбирам на теб комуникацията bluetooth -UART ти е проблема. Наскоро едим ме караше да му хвърлям данни от RS232 на 50 метра по въздуха. Бях се загледал в това от комета:
http://home.comet.bg/datasheets/Sena/ds_parani_esd1000.pdf
Обаче е скъпо и като разбра цената клиента се отказа от bluetooth-та Реших му мача по друг начин.
Но ти ако държиш на bluetooth може да си поиграеш с него. Поне така съм разбрал твоя проблем. _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 28, 2008 19:39 Заглавие: |
|
|
Намерил съм каквото ми трябва. TinyOS. Да завали снега и го почвам. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|