Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как съхранявате старите шасита ?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dobrin_67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БУРГАС

МнениеПуснато на: Сря Окт 29, 2008 12:40    Заглавие: Как съхранявате старите шасита ? Отговорете с цитат

Предполагам почти всеки колега има по една купчина стари шасита.
Вярно че по тях има достатъчно много части за сваляне, ама заемат и достатъчно много място. Та мисълта ми е да споделите как ги сортирате, подреждате и как да помним състава на всяко едно така че като ни притрябва даден чарк да знаем кое да дръпнем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 29, 2008 13:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Цяла 3-стайна къща съм направил на склад за тях. Shocked
По етажерки подредени.Има и някои в кашони.
Иначе при този обем ми е по-лесно да ровя по схема и да видя на кое шаси има въпросния чарк и от там отивам и изравям въпросното шаси и си го скубя...
Иначе ако трябва да ровя и да търся чарк шаси по шаси-при тоя обем ще се зарина,ще ровя цял ден,а и от ного ровене се почупват...
Иначе тактиката да не се трошат е хубавото и грижливо подреждане.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 29, 2008 13:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не е нещо скъпо или дефицитно, предпочитам да го купя от магазина, отколкото да се ровя из шаситата. Може би е така, защото имам два удобни магазина.
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 29, 2008 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Склад, стелажи, трансманипулатор, програма .... Wink .... Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 29, 2008 16:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да попитам за трансманипулатора, сам ли демонтира елементите, или ти носи шаситата и после ги връща.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 29, 2008 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе за електролити и съпротивления-Сашо е прав-ама високоволтови транзистори,чипове (особено захранвания и вертикали)-предпочитам да дръпна от шаси...че с тия ментета мамата си е ебало...
Те напоследък и електролитите станаха едни Sad ...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Окт 29, 2008 19:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ровенето из шаситата си има и предимство.Примерно почна да търся някаква бобинка и като преглеждам шаситата си опреснявам паметта какво има по тях ,че много бързо забравям. Laughing И така си откривам неща които са ми трябвали предния ден. Very Happy Very Happy Very Happy
dobrin_67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БУРГАС

МнениеПуснато на: Чет Окт 30, 2008 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако имахме по три стай за съхранение лесно, свирваш 11АК30 и трансманипулатора ти го носи барабар с дъмпа и сервизното Laughing
Ама при 3.5 на 5.5 метра Mad
Старая се да изхвърлям по старите а другите да ги освобождавам от радиаторите за да заемат по малко място. И като притрябва един тример или някоя бобинка започва едно ровене Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 30, 2008 14:11    Заглавие: Отговорете с цитат

dobrin_67 написа:
изхвърлям по старите

Сус бре-нищо не се изхвърля...Забелязал съм че всяко шаси което изхвърлиш по закона на Мърфи-утре задължително ще ти потрябва чарк от него...
Аз шасита и части не изхвърлям-имам пазя и с тиристорните развивки Grundig и Philips SK9-11 (с двете платки,дето се отварят,като врата) и кво ли още не...
Даже и блокове от Рубин-714 и Ц202.
От БП на Рубин-714 си изкарах оня ден едно радиаторче примерно.Трябваше ми радиатор дето да се захване на транзистор в много тясно и "завъртяно" място-хем да не опира никъде,хем да е едър и солиден-та да охлажда хубаво.От по-новите с КТто-щото на дъртите е много тумбест и неудобен радиатора...Пасна си идеално на мястото-все едно че за там е проектиран.
Сега ако го види някой инджинер от Daewoo ще каже че този радиатор си е "оригинал бленд".
Ей не хвърляйте старите шасита бре-ако имате някое дърто шаси за изхвърляне-аз пък имам складове за пълнене. Laughing
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Чет Окт 30, 2008 15:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Сус бре-нищо не се изхвърля...

Аз даже изгорелите транзистори не изхвърлям Laughing , не знам за кво ше са ми ама ги пазя.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети