| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 9:31 Заглавие: |
|
|
Другаря Коцев разполага с такъв уред и такава приставка зе мерене усилването на транзисторите И да ви кажа че си работи най добре и я ползвам вече две десетилетия
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 13:10 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Независимо от марката и модела всеки мултимер трябва да изкара едно и също h21e. |
А за метода на измерване нещо ще кажеш ли ? Явно при този уред с табличката се задава някакъв базов ток и уреда отчита колекторния ,оттам по табличката отчиташ Бетата ,но понеже германиевите имат и голяма съставка от начален ток ,вследствие на обратния К-Б ток то при тях би се получила грешка ,която коригира точно таблицата. Но ако ползваш друг метод за измерване -например с фиксиран колекторен ток ,резултатите ще са други ,ако пък ползваш генератор на входа ,ще измериш баш H21e динамично ,въобще не е ясно кой уред какво ще показва. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 14:30 Заглавие: |
|
|
PET3,пак ти казвам-Ge и SiGe са две коренно различни технологии,които нямат почти нищо общо.
Колкото общо имат волската кола и последния модел Mercedes-освен че и двете са превозни средства и им се вика кола-тия двете неща нямат нищо общо помежду си...
Към настоящия момент от "обикновен" Ge не се произвежда абсолютно никакъв ПП.Няма и смисъл. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 19:56 Заглавие: |
|
|
Някой да е казал, че се произвежда обикновен Ge?
А колегата по-нагоре ми говори за измерване на h21e с честота. Ай стига ве. Това истина ли е? Нали целта при измерването с обикновен мултимер е да си мери статично. В справочниците h21e се дава за f=0.
Както желаете. Не съм тук за да споря с Овни с главно О и с рогата вирнати напред вързани на панделка и моряшки възел едновременно:)
Погледнете ми мненията в www.hardwarebg.com/forum - там спорещите с мен са същата трагедия
Щом един мултимер показва едно h21e, то и друг от същия клас трябва да показва същото. При мултимерите по-принцип h21e се измерва в статичен режем - при f=0Hz.
Почвате да си противоречите.
Що не си мръднахте задниците толкова време, а пълните темата с всевъзможна смрад, че и отгоре на всичко я местите наказателно.
Изкуствено налагате мнение без да се досещате, че някой ще направи практически тестове.
И тъй, мултимерите са (домашните ми):
DT830C
http://www.ts-meter.ru/catalog/tsifrovje_multimetrj/multimetr_dt830c_analog_m.html
МП41 h21e=63
МП25Б h21e=51
П401 h21e=49
UNI-T UT70A
http://justhandhelds.com/Merchant2/merchant.mv?Screen=PROD&Store_Code=001&Product_Code=03004
МП41 h21e=65
МП25Б h21e=49
П401 h21e=44
Справочни данни:
МП41 h21e=30-60
МП25Б h21e=30-80
П401 h21e=50
Утре ако искате и на Protek-а ще метна. Бая пара са изръсили за лабораторията, тъй че с каквот и да ги измеря все едно и също ще е.
И като погледнем номограмата виждаме, че всичко е наред. О, чудо!!!
Поне се извинете в темата и признайте грешките си за да ви запомним с достойнство.
Аз съвсем честно си отстоявам правата във форума. Играя ви по гайдата с вашите правила.
Айде всеки със здраве. Ако това беше тест, със сигурност съм го издържал  _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 20:24 Заглавие: |
|
|
Че са трагедия,спор няма.И ти си между тях.Да ти изровя ли наистина някой и друг пост и да се смеем заедно?Не че знаеш малко.Ама на фона на знанията говориш твърде много.Извинявай,ако съм наранил чувствата ти .Със здраве. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 20:28 Заглавие: |
|
|
PET3, какво ще кажеш преди да пишеш подобни постове най-напред малко да си изясниш терминологията.
Кой параметър какъв е, какво означава и при какви условия се измерва.
Каква е разликата м/у h и H параметри?
Какво са коефициентите "алфа" и "бета"?
В последно време зачести с писането по доста теми и мненията ти са достатъчно показателни за нивото което имаш.
П.П.Напълно съм наясно, че има такъв тип хора на които каквито и колкото и доводи да им привеждаш - все тая.
Няма нужда да го потвърждаваш. |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 20:35 Заглавие: |
|
|
Всеки да си изкара каквото има под рака срещу мен.
Изрови накой пост, че и аз да се посмея
Аз не налагам изкуствено мнение като вас, а само давам факти от реални измервания.
А сега уважаеми господа прочетете мненията на PET2 в bgaudio.org -> форум. Е, вярвам че найстине ще има на какво да се смеете  _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 03, 2008 8:09 Заглавие: |
|
|
Това е за достоверност на измерванията: