Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ТВ усилвател

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
curse
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2008 13:10    Заглавие: ТВ усилвател Отговорете с цитат

Здравейте! Незнам дали съм поставила темата в правилния раздел, а също и в точната формулировка на заглавието, но не съм много на "ти" с техниката.
Става дума за кабелната ми. Искам да попитам, тъй като тв тунера ми е сравнително слаб, (тъй като телевизора ми си е доста стар) и естествено.. някои от програмите не се появяват изобщо. На др телевизор, който е по-нов излизат но тука не. Примерно от 70 програми (поне толкова пише в мойта кабеларка) при мен излизат някъде 55 (ако не броим тези, които се повтарят). Не че е толкова фатално, щото повечето програми ги има, но аз гледам само 4-5 точно определени.. и именно от тази гледна точка, това положение не ми харесва. Неискам да купувам нов телевизор, щото тоя няма какво да го правя вече, а и телевизора е хубав, просто си е стар и тунера му е слаб. (така казват от кабеларката по въпроса с програмите). Та въпроса ми е.. има ли възможност с някакъв усилвател, или някакво др устройство, (както казах не разбирам от тези неща), да увелича сигнала, ще излезнат ли нови програми от тази джаджа или не. И горе долу колко струват тези неща и откъде в София да го намеря. Мерси предварително за отговорите.
В смисъл ако е повече от 30 лева, мисля че се обезмисля цялата работа, тъй като цените на техниката (и особено телевизорите) доста падна.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 31, 2008 13:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Тунера ти е "слаб" като възможности, а не като чувствителност.
Демек с думи прости липсва му възможността да се настройва на определени честоти за липсващите канали.
За да ти се каже дали нещо може да се направи по твоя въпрос (оразмерено със лимита ти) трябва поне да споменеш нещо по-конкретно за телевизора освен , че е стар и хубав.
Темата заминава в говорилнята, а там най-отгоре има нещо по въпроса къде да отидеш и попиташ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
curse
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 03, 2008 17:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за късния отговор.
Ами телевизора е Philips мисля че е купуван 97-98ма някъде. Незнам кой модел е защото не можах да намеря упътването. Но мога да погледна на самия телевизор ако се налага. 21-инчов е. Това мога да дам като информация, друго не се сещам.. но ако трябва още нещо ще потърся листовките..
Много ще се радвам ако някой ми каже какво може да се направи по въпроса (ако въобще може).
Мерси предварително за помощта. А за форума, търсих но не намерих инфо за моя случай.. ако нещо не съм го видяла, дайте един линк Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 03, 2008 17:15    Заглавие: Отговорете с цитат

curse написа:
Много ще се радвам ако някой ми каже какво може да се направи по въпроса (ако въобще може).

Да се занесе на сервиз.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пон Ное 03, 2008 17:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Отиваш в някой ТВ сервиз и искаш да ти монтират хипербанд тунер.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
curse
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 03, 2008 23:17    Заглавие: Отговорете с цитат

И това горе долу колко ще ми струва? А и къде има такива сервизи в София?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 03, 2008 23:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Такива сервизи са всички телевизионни сервизи в София.Мисля че още във втория пост RC те насочи към темата която стои стикната най-отгоре в този раздел.От там можеш да си харесаш някой колега.
Колко ще ти струва трудно може да се каже (още повече при "наличната информация",която даде).
Затова отиваш,носиш го и там на място ще разбереш колко струва подобна манипулация.За всеки конкретен модел и във всеки сервиз цените варират.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
curse
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 04, 2008 2:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами.. прегледах темата и видях точно 2 обяви отговарящи на мойте критерии. (тъй като аз съм от София все пак). Писах на хората. но незнам дали ще получа отговор. Затова ако някой знае някакви други сервизи тук, нека сподели. А също така.. както и бях написала в първия пост.. поне някаква ориентировъчна цифра да ми кажете, да знам как варират тези манипулации?
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 04, 2008 9:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Горе в "Потребители"-"Сортиране по местожителство" може да си избереш и още (браузвайки им първо постовете за да видиш че въобще се занимават с ТВ-ремонт).
Цена ориентировъчна предвид малкото данни,които са дадени не може да ти се каже-от 40 до 80лв ако могат да те ориентират.Някъде там ще е ремонта.Вероятно.
kiril.dobrev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 06, 2008 20:42    Заглавие: TV усилвател Отговорете с цитат

Може да се учудите но аз ще ви дам друг съвет . Ако вашия телевизор има чинчове или скарт куплунг минете на цифрова телевизия .Там това което търсите го има освен това броя на каналите е чувствително по голям вашия телевизор ще работи като монитор . Монтират ви едно устройство плащате еднократно за монтажа а разликата в цената на кабелната и цифровата аз съм към ДСС е 1,50 лева позаинтересувайте се голяма част от кабелните телевизии отдавна имат тази възможност освен това не губите аналоговата само че към цифровата може да гледате само един приемник може и друг но и двата са на една програма . Попитайте вашата кабеларка там най-добре ще ви информират . Единственото нещо е да имате изведени чинчове или скарт . Ако няма това не е проблем в някой сервиз да ви го направят .Понеже не зная каква е марката на телевизора има телевизори при които единия от изводите на мрежовото захранване е на корпус тогава става по сложно . Например СОФИЯ 81 ВЕЛИКО ТЪРНОВО но при добро желание и те се приспособяват .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети