| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 19:28 Заглавие: Моля за съвет за вентилатора на парното |
|
|
| Моля дайте някакви съвети с какво да смажа втулките на вентилатора на парното на колата, че много скърца, направо свири, което да има дълготраен ефект. Досега капвах по малко масло от щеката и то основно на втулката от към четките, че другата е навряна в турбината и достъпът е много труден, трябва да се разцепва кожуха. Омръзна ми преди всяко тръгване на път да се цапам да смазвам втулки. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 19:51 Заглавие: |
|
|
| Защо не опиташ с медна грес ,издържа до 1100 градуса ,спрей е и може да пръснеш. Продават я тук http://silsten.eu/kontakt.html |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 19:55 Заглавие: |
|
|
С моторно масло за тая в турбината и спринцовка с дълга игла,подпъхваш иглата до където стигне и вкарваш под налягане .Става малко цигания но аз така направих и две години вече не свири. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2008 22:23 Заглавие: |
|
|
| Ми аз вчера за първи път си дадох зор да смажа втулката в турбината с двигателно масло чрез спринцовка с термосвиваем шлаух. Ще видим кога ще просвири пак. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 03, 2008 0:45 Заглавие: |
|
|
Дано да греша, но... според мен се е увеличила много хлабината между оста и втулката. Тогава започва свирене, защото роторът подскача. При това оборотите падат чувствително. Смазването обикновено дава краткотраен ефект. В такъв случай си за нови втулки. Друга възможност е да е блокирала някоя от втулките външно(обикновено втулките са сферични отвън и са притиснати от пружинна пластина, така че да могат да се самонагаждат). Третата възможност е просто да е изсъхнала смазката. На много от моторчетата отвътре до втулката има поставено парченце кече, на което се капват няколко капки смазка. Така работи с години. В повечето случаи просвирва при увеличена хлабина, вторият и третият случай са по-скоро шанс за тото... _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 03, 2008 18:03 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за информацията. Засега не свири. Но той по начало не свири винаги, а като че ли когато е студено или влажно. Турбината на ръка се върти лесно. Има хлабина може би не повече от половин милиметър общо в двете посоки като се опитам да я заклатя. Между лопатките на турбината се вижда, че около втулката има натрупани много нечистотии. Ама механичното почистване е много трудно. Вероятно на пролет ще се заема сериозно и ще го разглобя максимално и ще го почистя и смажа основно. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 03, 2008 18:18 Заглавие: |
|
|
Свирят само в студеното.Ще видиш, че повече няма да свири и като го забравиш после на пролет въобще няма да ти се пипа.Поне аз вече втора година го чакам след тая процедура.  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|