| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
veselin_63 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 18:51 Заглавие: Микровълнова Samsung не грее |
|
|
| Всичко работи,но не грее.Това което съм установил е,че първичната намотка на трансформатора е здрава .До нея идва 220волта .След това не схващам нещата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 18:56 Заглавие: |
|
|
На твое място не бих ръчкал микровеле, освен ако не съм абсолютно уверен във способността си да работя със високи напрежения. (нямам предвид 220в, а ВИСОКИ)
Но ако все пак си решил... Дай повече инфо
Пипано ли е нещо по печката? Ако примерно е сменян ВЧ диода, може новия да е сложен наопаки. В този случай симптомите са както ти ги описваш.
Защитите провери ли? Има няколко отделни прекъсвача на веригата на магнетрона. Поне един от тях е механичен, и може да 'сработва' - или по-скоро да не контактува - без печката да дава някаква визуална / светлинна индикация за проблем. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 19:22 Заглавие: |
|
|
Оформи си темата съгласно правилата-какво е измерено и до какви изводи си стигнал.В противен случай я носи на сервиз!
Тук гадатели няма.
А какво и как се мери за да се диагностицира подобен проблем в една микровълнова е писано,писано във форума до втръсване.Само аз съм изписал една камара по въпроса-а отделно за другите колеги да не говорим... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 19:27 Заглавие: Микровълнова Samsung не грее |
|
|
| Нищо не е пипано.След трансформатора ипреди магнетрона има нещо, на което не знам функциалноста.Каде е този ВЧ диод?Как да провера магнетрона? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 19:49 Заглавие: |
|
|
Продължаваш да не четеш и да не ползваш търсачката на форума,а всичко което ти е нужно,като съвети е дъвкано хиляди пъти във форума.
След трафа имаш диод и кондензатор.Диодите са едни черни паралелепипедчета с дължина към 2 санта,на които най-вероятно пише HVR-нещоси,кондензатора е един метален голям туч захванат с лайсна.
Може да имаш и високоволтов бушон-който е скрит в препазен цокъл (обикновено розов на цвят но не е задължително) и втори диод-фуз-диода.
Ако бушона ти е изгорял-търсиш причини-пробил кондензатор, диод или проходни кондензатори.
Ако не е-значи имаш захранване на магнетрона и той трябва да генерира.Пристягаш му обувките и ако не почне да грее го бракуваш.
Казвам така щото-диода и кондензатора прекъсват изключително рядко (да не кажа никога)-първия можеш да го разбереш като го пуснеш да изправя мрежовото напрежение,а кондензатора-по това дали остава заряд върху него веднага след спирането на печката-давайки го на късо.Имай впредвид че имат вградени резистори за отттичане на този заряд повечето.
Надявам се да съм бил изчерпателен. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Окт 30, 2008 19:54; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 30, 2008 20:15 Заглавие: |
|
|
Не искам да съм тука като Мара повтарачката, но нека човека е абсолютно, напълно сигурен какво прави.
Някои кондензатори във високоволтовата част имат вградени резистори за разреждане. Други - не.
Абсолютно задължително е да разредиш кондензатора преди да пипаш в тази част на схемата. И не го прави с отверка - хвърчат киловолти! Ако имаш резистор 1-100К на няколко вата, хвани го с нещо дълго и пластмасово, и окъси краката на кондензатора. ТОГАВА чак пипай каквото и да е.
Имай предвид, че напреженията в тази част на печката не "друсат" а направо убиват. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 01, 2008 14:04 Заглавие: Микровълнова Samsung не грее |
|
|
| Благодаря на всички за съветите.Направо се чудя как не ме е треснал тока.Проверявах на векаде с мултицета.На буксата на магнетрона дава почти на късо.Розовия продълговат претпазител не е прекъснал.Онова с металния корпус в което от трансформатора визат един дебел и един тънък кабел,а излиза един тънак кабел и отива в магнетрона не знаех какво е.Ако това е кондензатор то между тънките кабели да ва на късо.Няма и не изгарят бушони.Механичните прекъсвачи не са прекъснали.Тези ВЧ диоди ще ги търся. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 01, 2008 22:42 Заглавие: |
|
|
Я си носи печката в сервиз ,че ще вземеш да намериш ВЧ диоди вътре и ще ни разбиеш представите за електрониката !  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 01, 2008 23:19 Заглавие: Микровълнова Samsung не грее |
|
|
| Да бе да...Кой пусна лафа за ВЧ диод? |
|