| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 01, 2008 0:12 Заглавие: |
|
|
Оправих непосредствения проблем. Бушоните ми бяха правилно оразмерени като за стабилна консумация, но от тип fast-blow. Естествено, близо 10000 микро капацитет при начално зареждане ги изяждаха с парцалите.
Със "обикновена" slow-blow fuse работи без проблем. И все пак, темата ме заинтригува и ще търся още инфо по мрежата, както и съвети от вас "по принцип" за inrush current limiting.
Това което Ваклин предлага изглежда доста примамливо, само че в моя случай има няколко изходни напрежения, и ще трябва да сложа тиристор + голям резистор + ценер на изхода на всеки от няколкото диодни моста. Пак става "едро". |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 01, 2008 7:22 Заглавие: |
|
|
| Добре ,че написахме сто неща ,та да дадеш още малко информация ,от първия ти пост въобще не е ясно къде са ти бушоните ,аз поне останах с впечатление за първичната страна на трафа. Що се отнася до схеми -за тази мощност която ползваш не си струва изобщо ! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 01, 2008 8:43 Заглавие: |
|
|
Верно ще се отпиша!!!
Какво значение има колко изходни напрежения има? Следиш това на което е с най-големия капацитет. Или това, което е най-голямо. Останалите си ги направи от него. Пък и за токовете които споменаваш, нищо едро не е нужно да се слага. Пусковият ток тече през резистора. Тиристорът е запушен. Токът на нормална консумация е малък. Може да тече и през малък тиристор. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 01, 2008 18:31 Заглавие: |
|
|
Е аз предложих дросел с голяма въздушна междина, но явно не е удачният вариант в случая. Може би матнитното му поле ще разклати нещо. Ти си знаеш. _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 01, 2008 19:50 Заглавие: |
|
|
Т'ва да не е ликтружен? Еби го! Нали иска да има на изхода що годе стабилно напрежение при различно натоварване? _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|