Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Thomson SABA Шаси ICC6 дава черно бяло
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 05, 2008 20:55    Заглавие: Thomson SABA Шаси ICC6 дава черно бяло Отговорете с цитат

Съжалявам за заглавието ама телевизора е със сменена кутия и нямам никва идея какъв модел е .. само шаси-то знам

Tелевизорчето дойде при мен само с работещи развивки и без картина... видо сигнала го нямаше... след много мерене докарах до смяна на видео процесора STV2110 .... след смяната на процесора картина има но е черно бяла .. на 18 каче сигнала според мен странно се сбива.. а на 22-ро трябва да има един импулс който го няма напреженията на интеграла сa нормални черно бял си е и тва си е... реших че интеграла е дефектен... в другите магазини из Пловдив го няма и смених със друг от същия магазин пак същата работа вече съм шах с пешката...

Exclamation Arrow Коригирай си заглавието съгласно правилата на форума Exclamation

Последната промяна е направена от matkauton на Чет Ное 06, 2008 11:03; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 06, 2008 10:57    Заглавие: Отговорете с цитат

колеgи забравих да кажа че процесора беше STV2110XB аз сложих STV2110B знаете ли дали имат разлика че аз не мога да намеря даташийт за XB
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 06, 2008 13:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Бачкай по тая схема. Има хубави осцилограми Wink , точно тия дето се интересуваш
Върнете се в началото
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 08, 2008 9:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ама нещо не излизат такива каквито трябва Sad та ми се искаше да отхвърля момента съвместим процесор... и за това се зачудих някой сменял ли е? Благодаря за схемата тази е най добрата на която съм попадал... ще си поиграя и ще споделя Smile

Значи според схемата която колегата ми прати имам всички входни сигнали обаче исзходните ги нямам? 2-ри процесор слагам все едно и също... дали съм попаднал на ментета или на несъвместимост....
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 10, 2008 9:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиши конкретно къде какво мериш- осцилограми, напрежения. Кварца 4,43 сменял ли си? Сигнал пред и зад закъснителната линия има ли (според схемата)?
п.с. Провери щателно и за некое:
Цитат:
топче калай между крачетата

Smile
Върнете се в началото
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2008 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Кварца 4.43 го смених първи осцилограми-те всички около видео процесора излизат без тези на изхода му(ROUT, GOUT , BOUT), забравих да кажа че меню-то си му е цветно.... жълто зелено всичко си има.... понеже не знам какво вече да търся започнах да меря където видя напрежения показани на схемата... на Микропороцесора IR01 (този за програмите) на 17 краче през резистор има 13 волта, които при мен когато е включен на кабелна ги има, а на AV ги няма .... блокирам вече... ах да и в сервиз не иска да влиза....
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Ное 11, 2008 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

matkauton написа:
на 18 каче сигнала според мен странно се сбива..
Тук влиза цветността на PAL и няма смисъл да търсиш други повреди, преди да си оправил този сигнал. Врътни финната настройка или AFC-то, докато получиш хубаво картинката на осц. 15. По ниска честота пак ли е "странно"?
matkauton написа:
а на 22-ро трябва да има един импулс който го няма
След като оправиш входния сигнал, би трябвало да излязат и тези импулси(осц.7). Те са за синхронизация и опознаване. Пробва ли на SECAM дали ги има? Виж колко е напрeжението на 21, на 27кр. и дали има генерации на кварца. Сложи един тример-кондензатор за донастройка на 4,43.
Върнете се в началото
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2008 23:26    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev извинявай неточно съм се изразил ... значи по схемата която emome ми препоръча осцилограмите излзиат такива каквито трябва да са явно първата схема която имах е объркана ... само ми се струвеа че на 22 краче амплитудата е по малка .... иначе си е със същата форма сигнала... а доколкото до този тример последователно ли да го свържа на кварца не съм слагал такова нещо до сега...
а това че менюто има цвят ме притеснява...
Върнете се в началото
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2008 23:36    Заглавие: Отговорете с цитат

matkauton написа:
...а това че менюто има цвят ме притеснява...
Направо си е за притеснение. Laughing Може менюто да е на Секам или NTSC и затова да е "цветно". Very Happy
Върнете се в началото
matkauton
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2008 23:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Secam входа на процесора е свободен не е вързан изобщо.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети