| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
matkauton Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 05, 2008 20:55 Заглавие: Thomson SABA Шаси ICC6 дава черно бяло |
|
|
Съжалявам за заглавието ама телевизора е със сменена кутия и нямам никва идея какъв модел е .. само шаси-то знам
Tелевизорчето дойде при мен само с работещи развивки и без картина... видо сигнала го нямаше... след много мерене докарах до смяна на видео процесора STV2110 .... след смяната на процесора картина има но е черно бяла .. на 18 каче сигнала според мен странно се сбива.. а на 22-ро трябва да има един импулс който го няма напреженията на интеграла сa нормални черно бял си е и тва си е... реших че интеграла е дефектен... в другите магазини из Пловдив го няма и смених със друг от същия магазин пак същата работа вече съм шах с пешката...
Коригирай си заглавието съгласно правилата на форума
Последната промяна е направена от matkauton на Чет Ное 06, 2008 11:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 10:57 Заглавие: |
|
|
| колеgи забравих да кажа че процесора беше STV2110XB аз сложих STV2110B знаете ли дали имат разлика че аз не мога да намеря даташийт за XB |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 13:06 Заглавие: |
|
|
Бачкай по тая схема. Има хубави осцилограми , точно тия дето се интересуваш |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 9:43 Заглавие: |
|
|
Да ама нещо не излизат такива каквито трябва та ми се искаше да отхвърля момента съвместим процесор... и за това се зачудих някой сменял ли е? Благодаря за схемата тази е най добрата на която съм попадал... ще си поиграя и ще споделя
Значи според схемата която колегата ми прати имам всички входни сигнали обаче исзходните ги нямам? 2-ри процесор слагам все едно и също... дали съм попаднал на ментета или на несъвместимост.... |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 9:34 Заглавие: |
|
|
Пиши конкретно къде какво мериш- осцилограми, напрежения. Кварца 4,43 сменял ли си? Сигнал пред и зад закъснителната линия има ли (според схемата)?
п.с. Провери щателно и за некое: | Цитат: | | топче калай между крачетата |
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 15:43 Заглавие: |
|
|
| Кварца 4.43 го смених първи осцилограми-те всички около видео процесора излизат без тези на изхода му(ROUT, GOUT , BOUT), забравих да кажа че меню-то си му е цветно.... жълто зелено всичко си има.... понеже не знам какво вече да търся започнах да меря където видя напрежения показани на схемата... на Микропороцесора IR01 (този за програмите) на 17 краче през резистор има 13 волта, които при мен когато е включен на кабелна ги има, а на AV ги няма .... блокирам вече... ах да и в сервиз не иска да влиза.... |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 21:40 Заглавие: |
|
|
| matkauton написа: | | на 18 каче сигнала според мен странно се сбива.. | Тук влиза цветността на PAL и няма смисъл да търсиш други повреди, преди да си оправил този сигнал. Врътни финната настройка или AFC-то, докато получиш хубаво картинката на осц. 15. По ниска честота пак ли е "странно"? | matkauton написа: | | а на 22-ро трябва да има един импулс който го няма | След като оправиш входния сигнал, би трябвало да излязат и тези импулси(осц.7). Те са за синхронизация и опознаване. Пробва ли на SECAM дали ги има? Виж колко е напрeжението на 21, на 27кр. и дали има генерации на кварца. Сложи един тример-кондензатор за донастройка на 4,43. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 23:26 Заглавие: |
|
|
vladimirstanoev извинявай неточно съм се изразил ... значи по схемата която emome ми препоръча осцилограмите излзиат такива каквито трябва да са явно първата схема която имах е объркана ... само ми се струвеа че на 22 краче амплитудата е по малка .... иначе си е със същата форма сигнала... а доколкото до този тример последователно ли да го свържа на кварца не съм слагал такова нещо до сега...
а това че менюто има цвят ме притеснява... |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 23:36 Заглавие: |
|
|
| matkauton написа: | | ...а това че менюто има цвят ме притеснява... | Направо си е за притеснение. Може менюто да е на Секам или NTSC и затова да е "цветно".  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 23:41 Заглавие: |
|
|
| Secam входа на процесора е свободен не е вързан изобщо. |
|