| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
crazy_dog Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 05, 2008 17:15 Заглавие: Теоретична електротехника 2 част-задача по операторен метот |
|
|
Здравейте. След една седмица имам изпит по Теоретична електротехника 2 част и трябва да представим една задача решена преди да отидем на изпит. Самата задача трябва да се реши по два метода (класически и операторен). Класическият го оправих, но от операторният нищо немога да вдяна. Надявам се някои да ми помогне.
Ето и самата задача:
Схема:
Условие:
" В момета t=0 прекъсвача се затваря. Да се определи преходният ток i1(t) след комутацията (затварянето на ключа), ако е дадено:
E=100V
R1=30 om
R2=20 om
L=0,2 H
C=25 mF
В момета на комутацията напрежението на кондензатора е Uc(0)=20V и има означения поляритет.
Задачата да се реши по класическият и по операторният метод. "
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 05, 2008 22:56 Заглавие: |
|
|
Извинявай, но ако попрочетеш из форума, вероятно ще ти стане ясно, че едва ли някой ще се хване с такова нещо за FREE. Поразрови се с търсачката и ще разбереш. Затова поне напиши къде си, та ако някой колега по-наблизо иска да се занимава, да може да реагира. Че вече май имаш шест дни...
P.S. Ако не греша мястото където си, кой те мъчи: Узунов или Станев?  _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 0:25 Заглавие: |
|
|
emil74 предполагам грешиш мястото.Аз предполагам курсовата е от Русенския университет катедра Теоритични измервания и електротехника. За щастие или нещастие и мен ме чака подобно начинание до месец  _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
crazy_dog Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 13:57 Заглавие: |
|
|
Не, става въпрос за ТУ "Габрово". Този които ни мъчи се казва доц. Петров.
Колкото до задача, знам, че едва ли някои ще се хване за безпари но поне да ми дадете някакви напътствия.  |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 16:00 Заглавие: |
|
|
Напътсвия -учебника по електротехника +учебника по математика -по точно главата където пише за Лапласови преобразувания
http://en.wikipedia.org/wiki/Laplace_transform _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 20:33 Заглавие: |
|
|
| crazy_dog написа: | Не, става въпрос за ТУ "Габрово". Този които ни мъчи се казва доц. Петров.
|
Ауууу, още ли е там този???
За Кольо вожда ли става дума? Висок, слаб, бяла коса...
Опа, това беше асистента... Доц. Петров беше декан аз като следвах и не сме имали проблеми с него, повече със смотания асистент- комплексар до няма и къде.
С удоволствие бих помогнал, признавам, и то без пари, но за съжаление почти нищо не помня.... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 06, 2008 22:07 Заглавие: |
|
|
Познах мястото! А за доцента... лош късмет. При декана, а? Гледай да се издъниш само... Честно казано той е много коректен и разбран човек, въпреки закачката ми, едно изречение по-нагоре! А кой е асистентът? "Бонбона" ли? Спасението май е на Сирмани. Знаеш как става! Само че внимавай при кого, защото аз голям срам брах с една сбъркана курсова по База данни, дето предпочетох да ми я правят, докато кръстосвам кафенетата!
Дните ти са пет...
Между другото, гледай и на изпита да не напишеш метот. _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
|