| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
harvi5 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 12:26 Заглавие: избор на тв розетка за кабелна |
|
|
Здравейте!Кабелите за кабелната тв в къщи са вградени в стените и завършват с тв розетка,но е много калпава.Реших да я сменя с едни модели на Legrand,но ми е трудно да преценя кой е подходящия и най-добрия,ето тук посочвам характеристиките:
За Ø 9,5 мм жакове
Единична ТВ розетка - 2400 MHz
1-вариант Свързване тип Звезда
Затихване ≤ 1.5 dB
2-ри вариант Крайна розетка
Затихване ≤ 10 dB
3-ти вариант Преходна розетка
Затихване ≤ 14 dB
Ще съм благодарен на компетентно мнение |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 14:33 Заглавие: |
|
|
| Те тия всичките имат различно предназначение. Не знам как е инсталацията при теб и коя ще е най-подходяща. |
|
|
 |
harvi5 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 08, 2008 17:08 Заглавие: Re: избор на тв розетка за кабелна |
|
|
| от сплитер на етажа тръгва кабел,който влиза в жилището-тук съм сложил друг сплитер с два изхода за две отделни стаи |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Ное 09, 2008 15:17 Заглавие: |
|
|
| Изхвърлете всякакви розетки Монтирайте си удължителна муфа на декоративна капачка ако толкова е необходимо за някаква естетика Кабела на стената се навива към муфата от вътрешната стена От външната си навийте кабел към телевизора |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 09, 2008 18:46 Заглавие: |
|
|
Последното решение е най-добро.Другитя вариант е с някаква каквато сте имали но с възможно по-добро качество. По принцип трябва да осигурява най-малко затихване а по възможност никакво  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 0:35 Заглавие: |
|
|
| Това с розетки за сат го забравете.Точно вчера изхвърлих от един обект 12 броя много маркови по 15 евро бройката.Намирал съм от китайски до оригинални хиршман и никои не стават все имат затихване. |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 10, 2008 22:17 Заглавие: |
|
|
| Розетките са заместители на елементите в кабелната мрежа!Ако имате представа как се изгражда кабелна мрежа ще знаете за какво става въпрос.Плюс това те са разделителни звена между телевизорите за да не се смущават помежду си независимо от гледания канал.Затихването на всяка розетка в децибели се пресмята според общия за стаята етажа или сградата сигнал -зависи от схемата на свързване.Както всеки качествен кабелен елемент колкото повече е затихването на таба на розетката толкова по -малко е вход-изход затихването към следващия елемент(розетка)!Всичко това се прави с уред и не се смята на око!Като стандарт се смята 65-70децибела входен сигнал на телевизор!Розетките се нареждат в низходящ ред!Като при първа розетка примерно 14-ка нивото на захранващия и сигнал колко трябва да е 80-85 дцбела.Качествените ампове за кабелна телевизия вадят 110-115дцбела сигнал без изкривявания.Ако вие сте частник и правите кабелната мрежа на дадена сграда трябва да бъдете уведомен за параметрите на сигнала до сградата от кабелния оператор и тогава да почвате със изчисленията за вътрешната мрежа. |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 0:51 Заглавие: |
|
|
Гоше гоше наясно сме ВЯРВАЙ ми че и измервателна техника имаме и унаом и промакс че даже и роде шварц ама те не вдяваш.Сигнала като мине през розетка единия транспондер на була се загубва веднага а кажи що останалите си работят.  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 7:13 Заглавие: |
|
|
Говорите за различни неща -единия за кабелна 40-860Мхц ,другия за сателит 950-2150 Мхц .Но питащия май е за първото ,ако не ме лъже паметта. | Цитат: | | Кабелите за кабелната тв в къщи са вградени в стените и завършват с тв розетка,но е много калпава. |
|
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 11, 2008 7:19 Заглавие: |
|
|
Тук става дума за нежелано затихване от лош контакт или лошо качество в долнопробни ментета.Това че има розетки с различно затихване като отклонителите го знаят хората  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|