Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Suzika SX9220 - няма изображение ? -РЕШЕНО

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2008 14:12    Заглавие: Suzika SX9220 - няма изображение ? -РЕШЕНО Отговорете с цитат

Suzika SX9220 - PCA84C440P/401, TDA4505E , TDA3504, TDA4555, TDA3653B - ТХО -то работи , но няма вертикално отклонение и RGB. От изхода 3 на TDA 4505Е няма импулси а е захранена . На 2 крак има някакви трионообразни импулси. Някакви идеи преди да я сменя? За съжаление не можах да намеря схема в нета.

Последната промяна е направена от darin1969 на Пон Ное 17, 2008 10:58; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2008 15:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Почни с проверката на вертикалното TDA3653B, захранване, кондензатори, напрежения по изводите и смяна, че е много по-лесно Wink
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2008 16:19    Заглавие: Отговорете с цитат

На файла в properties му добавяш горе в името едно ".pdf" и става познат Smile
Къде изчезна поста ти, old4 Rolling Eyes
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2008 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

emoome записвах го 3 пъти,2 пъти ZIP,1 път PDF Confused И ми дава че тази програма може да навреди на вашия комп,страхувам се да не съм пуснал някой тлъст вирус ,макар че сега тествах компа .....и НОДА не ми дава нищо Evil or Very Mad .При теб добре ли е?

Пускам го тогава ,инсталирах едни програми и явно компа ми се е шашнал Evil or Very Mad
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/38170/_AKIBA%20GT-8820.html
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2008 16:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Никакви проблеми. Просто към името на файла добавяш .pdf и му се сменя иконката; отваря се нормално Very Happy
Върнете се в началото
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 13, 2008 17:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за схемата. Ще пиша като имам някакъв резултат.
Върнете се в началото
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 13:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте колеги. До обяд се занимавах с ТВ-то и ситуацията е следната след като смених всички електролити: Всички захранвания са нормални и филтрирани(проверени с осцилоскоп). TDA 4505 - изработва импулси за редовата и ТХО работи (като усиля високото се вижда хоризонтална черта). Изработва се и 'sand castle' сигнал. Но НЯМА импулси на 3 крак за вертикално отклонение. Четох и описанието но не можах да разбера - може ли да се забрани импулса от 'vertical feedback' на 4 крак? -там има 2 волта постоянно напрежение. На 2 крак на TDA4505E (vertikal ramp generator) има DC 2 волта и трионообразни импулси 10-15ms 0.5 волта амплитуда.
Т.е. ако TDA3653 е скапана, не трябва ли пак да има импулси на 3 крак на TDA4505? Питам защото магазина не е близо и да знам кое да купя (или и двете). Може ли на TDA4505Е само вертикалното да се е скапало?
Освен това на TDA3504 се подава яркостен сигнал на 11 крак но няма цветоразликови на 14 и 15. Има захранване и 'sand castle', има и контрол на яркост, контраст и цветност (регулират се от ДУ и съм ги оставил на максимум), НО НЯМА RGB изходни сигнали (не трябва ли при наличието на яркостен поне да има RGB, макар и на черно бяло изображение?). Та може ли и TDA3504 да е заминала ? Звука си е нормален. Чакам идеи, за които благодаря предварително !
Върнете се в началото
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2008 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Оказа се последно TDA3653B. Първо след като разкачих R402 (обратната връзка към TDA4505) се появи RGB-то и хоризонтална черта. Но пак си нямаше КСИ и КИ. Явно работят двете а не е отделен ГВО. Това което малко ме притеснява е че TDA3653B много грее(може пък така да е - нямам наблюдения за тази ИС). Но всички напрежения по нея са нормални и захранването е добре филтрирано.ОБ не греят. Благодаря на отзовалите се.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети