| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 11:53 Заглавие: |
|
|
| Телевизорът е падал.Този дефект не е в следствие на токов удар.Виждал съм само един такъв-гледан на село,директно попадение на мълния през въздушната антена.Платката нацепена,овъглена,без една здрава писта(бяха изпарени или прекъснали),мрежовият ключ се беше пръснал на парченца.Маската на кинескопа се беше нагънала като хартия от електромагнитното поле-тествах го на здраво шаси.Ефект като твоя се получава и при слаб удар-падане от двайсетина сантиметра е достатъчно.Даже следи по кутията не остават. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
PETAR_DATSKA Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 13:13 Заглавие: Re: |
|
|
| Колеги според мен може да е "влязло" напрежение с честота от Гръмотевицата и дa e прецакало някоя пушка или някой електрод по кинескопа.Според мен само смяна на кинескопа др. спасение не виждам. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 13:21 Заглавие: Re: |
|
|
| PETAR_DATSKA написа: | | Колеги според мен може да е "влязло" напрежение с честота от Гръмотевицата и дa e прецакало някоя пушка или някой електрод по кинескопа.Според мен само смяна на кинескопа др. спасение не виждам. |
И каква е приблизително честотата на напрежението от Гръмотевицата? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 13:24 Заглавие: |
|
|
Изказването на PETAR_DATSKA действително е изключително интересно, но нека да се придържаме към темата.
Ако трябва мога да я разделя и в "Общи ...." да се развихри отделна дискусия по въпроса.  |
|
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 13:48 Заглавие: |
|
|
| Ангел написа: | При потупване на екрана с юмрук не придрънква ли извътре?
Ако не-бих пробвал по-настоятелно с размагнитване,с по-мощна бобина  |
Това пробва ли го пробва с юмрук и се услушаи да видиме.
То е ясно вече че е паднал и оправия няма питали клиента ?
Съмнява ме че са го врътнали и не е неговия. |
|
|
 |
batstoyan Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 19:19 Заглавие: |
|
|
Да и с леки удари, и с разклащане пробвах - нищо не дрънчи, нито пък се усещат някакви вибрации вътре. Според клиента е пренасян внимателно - нито е удрян, нито е падал.Но е пренасян с автомоби (в багажника !!! ) - мисля си, ако се е хакнал в някоя дупка с колата.....и това да е огънало маската... знам ли! _________________ Zdrave i Uspexi !
Последната промяна е направена от batstoyan на Нед Ное 30, 2008 15:55; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
tsarvulan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 13, 2008 20:16 Заглавие: |
|
|
А клиента не казва ли къде стои ТВ-то ? Да не би да го е държал дълго време върху или в близост до тонколона,или при предишният колега колко време се е заддържал? Та там,под или пред него да е имало мощен магнит от ВГ-някои ги ползват за поставка на поялника. Аз съм имал подобен ефект на кинескоп (но не толкова поразителен ) от заводските -оригинални ВГ . ТВ-то беше AKAI _________________ -----------------------------------------------------------
Всичко което не е китайско е менте !
----------------------------------------------------------- |
|
|
 |
|