Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с инсталирането на XP-РЕШЕНО
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 8:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако този PC не беше на роднина до сега да съм го изхвърлил. Харда го сложих на друг PC и всичко се инсталира нормално. Форматирах го с Acronis пак не става. Варианта харда да е виновен отпада, IDE кабела също отпада, като вариант. Явно проблема е в биоса, и между другото вчера разбрах, че като им е спрял PC те са извадили батерията да пробват дали няма да тръгне, и после само са сверили часовника. Вчера забелязах,че като направя някои настройки на биоса и му дам Save като се рестартира някои от настройките се връщат както са били преди, не се запазват новите. Но само някои, например давам харда да не спира никога след рестарт пак си е на 15мин. Иначе часовник, от кое да бутира няма проблем. Батерията при мерене е 2.9v на 20mA. (нямах в момента подходяща да пробвам да я сменя но това ще е следващото нещо да направя, като ми остане свободно време).Win_XP не ми се вярва да е в него проблема преди месец преинсталирах същия PC и нямаше проблем. Дори в краен случай ще ида да му видя настройките на биоса как са.Но за сега го оставям на страни и като имам свободно време ще го мъча.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 10:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Я кижи какъв е харда марка модел и как е конфигориран в момента CS,Slave,Master ? И на кое IDE седи както и какъв е кабела също и CD какво е и как е конфигорирано ?
Имал съм същия проблем , тези машинки са много капризни.Виж и джъмпара за CMOS в какво положение е и конфигоратора за процесора.Щети помогна ако ми отговориш на въпросите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
stefp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 10:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не си го направил ,първо му направи една профилактика ,хубаво почистване от прах ,извади и почисти пиновете на рам ,видео (а ако е външно ),мрежова карта ( ако е външна ) ,хубаво се почистват с гумичка от молив Wink ,провери и захранването ,най-хубаво с замяна с друго ,но тия бяха нестандартни мисля .За всеки случай може да му пуснеш и един мемтест Smile .
Върнете се в началото
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 10:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Харда е Quantum 10gb, конфигурациите Slave, Master, CS съм ги въртял по три пъти в момента харда и CD са на отделни кабели. CD е друго, не е неговото защото неговото прави проблем и съм му сложил от вън друго само за преинсталиране(оригиналното е от малките CD ). Не може да е от там проблема тъй, като и другия PC го преинсталирах с външно CD. Джъмпара за CMOS не мога да ти кажа в какво положение е тъй като PC в момента не е при мен. Паметта я сменях още в началото дори съм му сложил само една плочка, че веднъж имах проблем пак с един Copmaq не можеше да се преинсталира с две паметни по 128mb ставаше само с едната, а после си работи с двете. Друго нищо не може да се смени всичко е на тънато. PC е от най-малките.
Върнете се в началото
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 11:14    Заглавие: Отговорете с цитат

mitaka_1 написа:
Харда е Quantum 10gb, конфигурациите Slave, Master, CS съм ги въртял по три пъти ........

Харда го оставяш без джъмер и пробваш.
Quantum,LCT ли е ?
Пробвали с друг хард ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

И така съм пробвал Sad . Не мога да кажа дали е LCT тъй, като PC в момента не пред мен.
Върнете се в началото
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 12:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Еми остава да направиш едно нещо когато те пита за създаване на партишана триеш стария и след това пускаш бавен формат под NTFS а не Quick Format съмнявам се че не записва MBR правилно и зтова после няма нищо.Другия вариянт е да му направиш на HDD един low level zero format и на ново.
Пробваи с друг диск моите съмнения са в Quantuma.
Върнете се в началото
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Отначало харда беше цял 10gb и след няколко неуспешни опита го разделих на 4 и 6gb. След това с Acronis го форматирах, форматирането отне близо 50мин. мисля,че от това по добро не може да стане.
Върнете се в началото
Bengata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 13:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Форматираи го с low level / zero format . Zero format форматира диска и записва само 0 дефакто става сеедно си го купил преди малко от магазина (трие абслоютно сякава информация и таблици)
Имаго по нета.
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 18:10    Заглавие: Отговорете с цитат

fdisk
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети