Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Перла 73 -престана да върти и леко намирисва на изгоряло
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 14, 2008 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Цитат:
2. Смяна/пренавиване на мотора 100-150лв.
този ценоразпис изобщо няма нищо общо с реалността.
Информацията за цените ми е стара, но не вярвам да са паднали драстично: нов мотор за Перла струваше 160лв., а професионално пренавиване - 80лв. За останалите 20-70лв. трябва да отидеш на адреса, да установиш че проблема е от мотора, да го дадеш за пренавиване, след това да го монтираш, да откриеш причината, поради която е изгорял, да я отстраниш и накрая да дадеш гаранция за ремонта. За по-малко от 20лв., може и свирка да направиш на клиента, но не смятам, че това е реалността. Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bgteam
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2008 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Оправих я!
В неделя успешно премина тестовете.
Сменени са всички лагери на казана и барабана, уплътнението на казана, RC фитъра и програматора, както и нов мрежов филтър. Където имаше ръжда е почистено и боядисано.
Проблема беше в RC филтъра и програматора.
Монтирах и няколко контролни лампи тук-там по схемата за да се вижда нагледно какво се случва.
Сега пералнята си работи добре и спокойно вече може да се мисли за нова по-съвременна, а тази да се пенсионира на село Smile

Ето и схемата, която ми даде един колега от www . bgaudioclub . org

Като части купих само лагерите, филтрите, уплътнение и глим-лампите. Програматора го взех от приятел в замяна на това, че му смених уплътнението на неговата пералня Smile. Т.е. като части ремонта ми струва около 20-30 лв.
Благодаря на всички, които помогнаха и искаха да помогнат!
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2008 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

много ме съмнява да е бил виновен RC-филтъра
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2008 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Информацията за цените ми е стара, но не вярвам да са паднали драстично: нов мотор за Перла струваше 160лв., а професионално пренавиване - 80лв. За останалите 20-70лв. трябва да отидеш на адреса, да установиш че проблема е от мотора, да го дадеш за пренавиване, след това да го монтираш, да откриеш причината, поради която е изгорял, да я отстраниш и накрая да дадеш гаранция за ремонта. За по-малко от 20лв., може и свирка да направиш на клиента, но не смятам, че това е реалността.

Човече ,като чета това и се сещам вица за сина на габровеца ,който тичал след рейса и спестил 1 лев ,а баща му казал -будала да беше тичал след някое такси. Човека сам си прави пералнята ,мен са ми пренавивали двигателя на Перлата за 40 лева ,пък ако иска може да вземе 20 лева от жена си за посещение ,или свирка -по избор. Никой не е питал колко ще му излезе ремонта от майстор ,иначе силно се съмнявам някой да вика такъв за Перла.
Върнете се в началото
bgteam
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2008 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
много ме съмнява да е бил виновен RC-филтъра

Не беше само той. Програматора в часта където включва двигателя беше много зле. Ама все пак пералнята е на 30 години. Ако трябваше да я нося в сервиз или не бях намерил програматор отиваше за скраб, но сега всичко и е наред.
Наистина цените в случая нямат никакво значение, при положение, че аз си я правя. Просто си бях решил да я оправя и това е. Малко на инат Smile
п.п. И без това напрелет ми предстои основен ремонт на кухнята и след него като си проектирам и правя обзавеждането ще купувам нови домакински уреди (всичките), тогава тази отива на село. Но не ме кефеше идеята да купя сега нова пералня и тя да преживее разрушенията около ремонта.
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2008 17:26    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
мен са ми пренавивали двигателя на Перлата за 40 лева
Трябва да е било доста отдавна Smile. При това говорим за професионално пренавиване, а не както е направено в случая:
Цитат:
син - черв - 38
син - сив - 17
черв - сив - 17
При оригинални ~40-40-80 може да се сетиш какъв проводник е сложен и колко навивки са спестени. Вероятно затова е изгорял програматора и ако не е сменен мотора, скоро може да гръмне и новия. Та така евтиното понякога излиза доста по-скъпо.
bgteam написа:
Като части купих само лагерите, филтрите, уплътнение и глим-лампите. Програматора го взех от приятел в замяна на това, че му смених уплътнението на неговата пералня Smile. Т.е. като части ремонта ми струва около 20-30 лв.
Поздравявам те за упоритостта! С тези глим лампи Перлата направо е готова за полет със совалката Very Happy
Това което исках да ти кажа е че труда, който влагаш и времето, което губиш не са 0лв. и 0ст. Успех!
Върнете се в началото
bgteam
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2008 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
...
Това което исках да ти кажа е че труда, който влагаш и времето, което губиш не са 0лв. и 0ст. Успех!

Знам, ама мен ме кефи да се занимавам. Един вид хобизъм, а там цената за вложения труд и време е много относително понятие.
Нали много "джиджано" седи с лампичките Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети