| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 10:06 Заглавие: TV SAMSUNG CK5320TA проблем с отоплението и кинескопа ? |
|
|
Колеги взех този телевизор на старо ,беше с издухан кинескоп .Имах един чисто нов кинескоп 21 инча и го смених. Телевизора е самсунг CK5320TA и оригиналния кинескоп е 21 инча ама плосък екран явно малко по различен като форма може би и като модел ама с моя кинескоп телевизора си тръгна идеално.Обачезапочна да се гаси в петно на средата на екрана и петното изчезваше след 20 секунди.Помислих си че може отоплението да е леко завишено но го оставих така де след няколко месеца работа май нещо новия кинескоп взе да се прецаква като както работи започна да избледнява и отива към негатив на изображението и кат стане така и го изключа после като го включа след малко идва идеална картина и след 10 минути пак избелява.Реших най после да се взема в ръце и да оправя отоплението ,малко след дъжд качулка ама сложих 5 ома резистор на отоплението последователно и кинескопа спря да избелява ама в началото доде загрее малко светлите участъци от картината ги дава негатив и постепенно кат загрее се оправя .сега питането ми е следното какво е най чудачно да направя за да докарам нещата да са най добре : да подам през намотки на ТХО отопление ли щото си мисля че избеляването все пак е утечка между катода и отоплението или да си го оставя така доколкото изтрае.?Или да му направя някакво рециклиране все пак кинескопа не е работил повече от няколко месеца беше си чисто нов.За да го накарам сега да работи добре съм му намалил и скрийна малко и резистор 5 ома на отоплението но минава някъде 1 час и чак тогава картината става почти идеална без сенки като съвсем леко е разфокусирана но иначе цветовете са добре и баланса също.
Последната промяна е направена от plam65 на Нед Ное 16, 2008 22:48; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 10:24 Заглавие: Re: TV SAMSUNG проблем с отоплението и кинескопа ? |
|
|
| plam65 написа: | | беше си чисто нов.. |
Търси си нов кинескоп .Няколко месеца е достатъчно време за да се прецака от повишено отопление.Това с повишаването на отоплението е един много тънък момент и е в основата на много загинали кинескопи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 11:10 Заглавие: Re: TV SAMSUNG проблем с отоплението и кинескопа ? |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | plam65 написа: | | беше си чисто нов.. |
Търси си нов кинескоп .Няколко месеца е достатъчно време за да се прецака от повишено отопление.Това с повишаването на отоплението е един много тънък момент и е в основата на много загинали кинескопи. |
колега то ясно че кинескопа е дръпнал назад но друго имах впредвид!когато позагрее с нормално отопление кинескопа си бачка много добре дори и два дена да не спирам телевизора все по добре бачка !имам предвид че от туй силно отопление не е станало износване според мен а изкривяване на катодите или там какво и кат загрее става някъде утечка и затуй отива да побелява в светлите участъци доде побелее нацяло все едно има късо в него ! тук не говорим за износване на катодите ,ти май не ме разбра !!!
8. Отговаря се с помоща на бутона (отговор), а не с (цитат). Забранени са едносрични отговори, само с емотикони, цитирането на цял пост и картинки, както и цялостното цитиране на последния пост. Подобни постове - ще бъдат модерирани, а при системно несъобразяване - изтривани.  |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 11:35 Заглавие: |
|
|
Абе то май и аз не те разбрах
| Цитат: | | когато позагрее с нормално отопление кинескопа си бачка много добре дори и два дена да не спирам телевизора все по добре бачка |
| Цитат: | | и кат загрее става някъде утечка и затуй отива да побелява в светлите участъци доде побелее нацяло все едно има късо в него |
Ама все пак пробва ли да отделиш отоплението от маса чрез допълнителна намотка около сърцевината на ТХОто, тия дни често говорим затози метод на спасяване. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 12:08 Заглавие: |
|
|
Вижте, разбрах ви много добре.Каквото и да сторите от тук нататък,крайния резултат ще бъде-нов кинескоп.Ако искате да експериментирате изолирайте отоплението и ако искате пуснете му от регулируем токоизправител или по метода на намотките на магнитопровода на тхо Ще го понагласите и след месец ,два ще почнете да търсите кинескоп ,без значение какво се е изкривило в него.Ползата ще бъде че придобивате опит в замяната на кинескопи и внимателното отношение към параметрите им. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 12:17 Заглавие: |
|
|
не съм съгласен че трябва вече да се бракува тоя кинескоп !Имал съм и по лоши случаи на утекли кинескопи които след намеса са се оправяли и работят с години !Според мен тук случая е такъв че вследствие на високата топлина се е получило огъване на катодите вътре и някой се е доближил повечко или до отоплението или до решетката .Ако е до отоплението тъй като то е към маса като загрее и се огъне катода повечко може леко да отича през отоплението на маса и поради туй излиза от режим и отива на пълно отпушване .Поне засега това ми идва на акъла  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 12:42 Заглавие: |
|
|
Ами тя историята ще покаже,ама докато си беседваме намотките можеше вече да са около тхо и да е написан резултата. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 13:24 Заглавие: |
|
|
Ба*си и приказките от 1001 нощ Телевизора е самсунг омакс .......
SAMSUNG> модел, шаси, състав, +B= x, импулси за отопление = xxVp-p, напрежение за видео усилвателите = xxxV, | Цитат: | | в началото доде загрее малко светлите участъци от картината ги дава негатив | -баре един осцилоскоп да му беше турил някъде, щото може да е свързано с банална повреда
Приготви си още резервни кинескопи.....  |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 13:34 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | ................................... |
Ама баш си е вярно и не знам защо се отговаря на така поднесени постове ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 14:38 Заглавие: |
|
|
Ами за да се понаправим на майстори и да се поскараме на тоя оня  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|