| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 19:16 Заглавие: Юност 402вс няма звук |
|
|
Юност 402вс "нещо" между НЧУ и детектора за звука не работи
Няма звук или е много слаб (едва се настройва на някой канал за да се чуе нещо). Всичко след потенциометъра мисля че работи, защото когато подам сигнал (например от касетофон) се чува достатъчно силно (не смятам че е проблем в усилването на НЧУ). Интегралната схема я смених със същата (взех от един сервиз) но пак същото.
Има нормален образ (не е блед или нещо такова) така че не мисля че е тунера (каналния селектор).
Сега пробвах и с друг тунер(селектор), такъв раздеулен на СК-М-20 и СК-Д-20 и с него хващам звук,ама на радио . Не че не знам много добре че Юноста от край време хваща и радио (едно много полезна качестово )ама е малко странно че го хващам без никаква антена...
Да не би да трябва да се използва някакъв декодер?? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 19:45 Заглавие: |
|
|
Смени тия кондензатори и звука ще дойде .
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 19:58 Заглавие: |
|
|
Смених ги - нищо не се промени.
Кой канал да търся - нали има звукови системи - bg dk и така нататък. И телевизора хваща ли звук от кабелна без декодер?
И се извинявам че казах "няма звук" - звук има но е нещо като бучене, но не е силно и както казах на входа на НЧУ като подам звук се чува ясно и силно. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 20:03 Заглавие: |
|
|
Добре де с неговата си антенка не лови ли канал1 и БТВ ??? Като имаш някаква картина от кабелните шум имаш ли в говорителя и с потенциометъра намаля ли се и увеличава ли се ?  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 20:10 Заглавие: |
|
|
Да с потенциометъра звука се регулира нормално.
Ами ... И аз не знам... хваща нещо с антените ама е много бледо на се вижда че е канал 1 , но дали не го хваща от кабелната , и също звук има но не е от канала, чува се энещо много слабо - не по-силно от колкото по кабелната.
Сега пробвах да оставя телевизора на канала и да включа кабелната на мястото на антената и излезе друг канал. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 20:22 Заглавие: |
|
|
Коцев ,на тоя т.в. и миналия път октомври месец не му пуснахме звука,давай сега за коледа да е готов.Ще го издаваме заедно с моя Самсунг дето уж беше решено пък той няма моабет  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 20:34 Заглавие: |
|
|
В крайна сметка (благодарение на тва което сте писали в форума, вече има много хубава картина, (не знам как се оправи ама май проблема освен крайния на видеоусилвателя бил че не съм включил антена !!!- ама и аз не се смятах за толкова...), хоризонталните линии се оправиха със смяна на траф8. И останя само звука (за ремонт де ).
Опънах един дълъг ПЕЛ, го свързах към антенния вход и образа стана по нормален и по -тъмен както е като включа кабелна.
Всъщност хванах звук, но е премесен с шум(не е точно шум а по-скоро бръмчене.(Това е с антена).
Благодаря на всички които писаха.
Последната промяна е направена от Wisi на Пет Ное 14, 2008 20:50; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 20:47 Заглавие: |
|
|
Юносите са ми в кръвта та затова не се стърпявам да пиша . Нека първо питащия да сложи някаква антенка и каже има ли звук на ефирните програми или не .От отговора зависи как ще продължим нататък.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 20:51 Заглавие: |
|
|
Та звук има, но е премесен с някакво бръмчене.
Бръмченето не е от мрежата - захранвам телевизора с "лабораторен" захранващ блок MASTECH HY1803D с който подавам 16V на изхода на изправителните диоди. И също проверих филтриращите кондензатори (четирите на онова от долу ) и смених неработещите.
Последната промяна е направена от Wisi на Пет Ное 14, 2008 21:01; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 20:55 Заглавие: |
|
|
Тогава и картината ти трябва да не хубава а да е на снежинки и нестабилна. Ако е така значи трябва хубава антена . _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|