| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
styx Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 14:15 Заглавие: LCD TV Daewoo LT32L2 си връща сам фабричните настройки.... |
|
|
Здравейте,
имам следното питане. Купих си преди 3 седмици LCD Daewoo LT32L2. Настроих му каналите на каблната ТВ и всичко е точно. След 3 дни обаче ми изчезнаха каналите и аз реших,че са ми спряли сигнала от кабеларката. Да, ама не. Като му пуснах автоматично търсене ги намери отново. Досега два пъти се е случвало това. Другото е, че пак пред 3-4 дни ми се връщат фабричните настройки на менюто /става на англ. и т.н./ и на БНТ му чезне звука, като същия е заменен с бучене и не мидава ръчно да му задам PAL D/K. Стои си на PAL I. Оправя се само ако му дав авт. търсене с д-ва България. Но това е много изнервящо да го правя през 3 дни. Дали мога отнякъде да му дам някакъв пълен рестарт през сервизно меню или какво да го правя. Моля дайте съвет понеже не ми се носи в сервиз чисто нов телевизор. Освен това мога ли да му инсталирам през USB-то някакъв Repair или Update, но откъде да намеря такъв файл. В сайта на Деу няма никакъв Firmware.
Предварително благодаря!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 17:13 Заглавие: |
|
|
Точно през USB-то му начукай накакъв ъпдейт та да създадеш като голям разбирач работа на 5 човека дето и без туй са затрупани с работа. Занеси си го в сервиз да ти го оправят, че като гледам си тръгнал да го носиш направо към контейнера !!!
Проблема ти вероятно е хардуерен. Ще иска да се отваря с отверката .... _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
styx Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 19:47 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за рязкия отговор Павлов. Това за сервиза ми е ясно; искам да знам каква е причината; може да е нещо елементарно дето да не го знам по настройките въпреки че съм уровил всичко по тях; Много ли е приятно да си вземеш ТВ и на втората седмица да закеси в сервиза за 1 месец, а през това време какво, да си купувам втори ли? Като знам как на един приятел му стоя ДВД-то 3 месеца в сервиз поради липса на части, не благодаря! |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 20:14 Заглавие: |
|
|
styx извинявай ако съм попресилил нещата. Просто исках да те предпазя от неразумни постъпки. Настройките за които говориш обикновено не се пазят във флаша с Firmware, който ти искаш да ъпдейтнеш. Пазят се в друга енергонезависима памет която наричат още EEPROM. Вероятно тя е прецакана и не се записва . Като ти спрат тока или изключиш за нещо телевизора тя си връща старите настройки. Трябва просто хардуерно да се смени паметта в някой гаранционен сервиз. Възможно е да има и ред други причини но всичките са свързани с отваряне на устройството.
Всяка твоя намеса в софтуера може да прецака системата . И понеже ми се е случвало особенно по сателитните приемници пък и в други устройтва да спасявам такива намеси. Може би на това се дължеше и реакцията ми. Уверявам те не е много приятно да сваляш флаш памети или да правиш разни устройства за да смениш софтуера на ниско ниво, който някой лекомислено е затрил с компютъра.
Надявам се сега да съм ти бил по-полезен. LCD-та са леки телевизори и лесно се носят . Варианта с гаранционния сервиз е по-приемлив според мен. _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
styx Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 14, 2008 22:45 Заглавие: |
|
|
Ми така ще да е, ще ходи на доктор за огромно съжаление . Но не е от енергонезависимата памет явно, защото аз не го изключвам от тока, а от дистанционното само. Както и да е; ще пиша после.
Благодаря за отговорите. Ако някой се присети нещо за този проблем да пише. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 15, 2008 22:30 Заглавие: |
|
|
Не е идвал такъв телевизор, с такова оплакване от клиент при мен. Но са идвали доста от Samsung. В автоматичен режим за намиране на програмите, те пита дали да е в магазинен режим или домашен. Ако не обърнеш внимание, как да пуснеш настройката, на всеки 30мин телевизора си прави каквото си иска??? Или по точно, връща някакви заложени настройки от производителя за зарибяване. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
styx Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 11:05 Заглавие: |
|
|
От никъде няма такава опция да му задам дом. или магазин. Явно това е опция на Samsung -ите. И освен това не е на всеки 30 мин., а на няколко дни 4-5. В автом. режим ме пита само за държава и аз му избирам България. Но не е от настройките на основното меню. Вече съм разучил всичко. Може да е софт. или хардуерен проблем. Ще ми кажат в сервиза.
Благодаря за отг. |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 22:58 Заглавие: |
|
|
не го носи в сервиза а в магазина.и поискай да се впише в дневника за
рекламации.така ще си сигурен че не могат да те мотаят повече от
1 месец.иначе нов или парите АКО ПРОСРОЧАТ. |
|
|
 |
darkyp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2008 20:22 Заглавие: |
|
|
| Днес взех същия. Аналоговото сканира. На цифровите, 818МХз - намира ги, казвам му запази и той казва "not stored" и не ги запомня... Кво ли му е? |
|
|
 |
Neme3iS Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 11, 2009 17:20 Заглавие: |
|
|
Преди почти 3 седмици взех същия модел. Аболютно същите дефекти ги имам и аз. На втория или третия ден вечерта го спряхме, а на сутринта нямаше програмите. И аз като вас ги настроих наново и не обърнах внимание много на това, но на следващия ден имаше програми но звука го нямаше никакъв / в смисъл силно бучене и едвам доловим говор или музика според програмата /. Отделно на някои програми по-точно на 3 музикални звука прекъсва /надявам се да е от кабелния оператор/. И за като всички тук се рових по менюта и простотии но никъде няма "Магазин" и "У дома". Ако някои е посетил сервиз да сподели дали е поправен или е заменен или каквото и да е. Защото трябва да пътувам до Плевен, понеже е закупен от там.
Благодаря предварително! |
|
|
 |
|