| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 18:17 Заглавие: |
|
|
| Не видях къде е снимката но най вероятно имаш пукнатина в шийката през която просмуква въздух, а колко време ще изкара едва ли някой може да прогнозира. пукнатината най вероятно си я направил докато си оперирал по TDA6108JF, |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 18:37 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: |
Мисля че ти казах да упоменеш състава на телевизора обаче!
|
Да направя и аз един залог При отделянето на платката от кинескопа е възможно да се е отворила микро пукнатина покрай крачетата (може би). Един режим за три дни 6/6 часа може да покаже накъде отиват нещата. В последствие (или преди това )една профилактика с някакво лепило или силикон покрай крачетата... и дано поне запази сегашното състояние. Според мен надежда има. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 18:50 Заглавие: |
|
|
Всякакви лепила ,смоли и т.н. няма да помогнат в случея защото са доста хигроскопични и въздуха макар и малко минава през тях.Както каза-спасение няма. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 19:18 Заглавие: |
|
|
Аз залагам - до утре
| Цитат: | | По принцип ТВ ми е подарен и го правя за село. |
Това вече е друг въпрос , дръж го 2-3 дена при теб и след това със здравото кино на село  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 19:29 Заглавие: |
|
|
Половин година вече с такова сиянийце работи едно "Тринитронче", съпроводено и с пукотевици при пускане, ама ще се окаже "железно"....май ...без лепила. Ама докъдето изкара, то е навъртяло отдавна пенсийката  |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 21:42 Заглавие: |
|
|
Следващият етап след / 3--4 дни/ --пращене .... и ХО Транз.
Ако не се получи и по лошо.....
Мисля ,че на много от нас се е случвало  |
|
|
 |
darin1969 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 23:29 Заглавие: |
|
|
Благодаря за идеите. Вижте това с лепилото наистина може да се опита-сега има какви ли не. Но искам да уточня - според вас, има някаква пукнатина през която постоянно се просмуква въздух, който се йонизира и свети - така ли? Ще направя и теста по 6 часа на ден -3-4 дена, но ми е интересно мога ли чрез измерване на някакви параметри да установя дали има промяна - например тока на катода след час работа при фиксирано ТВ изображение , да речем цветни ивици - или нещо такова? А това дали товари видеусилвателя - може за това да е заминал? И изобщо колко горе солу трябва да е тока на катода, защото до сега не ми се е случвало да го меря?
Ето и още две снимки -на светло и на тъмно .
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1euzZi
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1ew7fS |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 0:24 Заглавие: |
|
|
| Колега диагнозата ти е джам още от началото трябваше да разбереш!Като влезе кислород в джама тъй почва да свети |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 11:33 Заглавие: |
|
|
| Щом си сменил видео усилвателя си задай въпроса защо е изгорял и стигаш до отговора на повечето колеги "кинескоп". |
|
|
 |
|