| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 21:41 Заглавие: Малко помощ за дросел ако може? |
|
|
Здрасти на всички
Да почна по-отдалечко-тънката ми идейка беше да си набутам едно ТДА2050 в колата,ама проблемацията е ,че няма от къде да намеря поне 35В в колата.За инвертор,ми се искаше да си направя нещо простичко,за това и се спрях на тая ИС-МС34063А -> http://exnet.data.bg/MC.pdf
По една методика в нета си сметнах стойностите на чарковете,за step-up версията и я сглобих със външен транзистор,обаче забих на дросела,т.е каква сърцевина и какъв диаметър на проводника да използвам за него .Пробвах със един ферит и различен по дебелина проводник,ама без резултат-даваше си 35В на изхода,обаче не можех да точа повече от половин А ток.Някъде из нета има ли описание за изчисляване на такъв тип дросели,или поне някой да даде някакви насоки?
Мерсиа _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 22:25 Заглавие: |
|
|
Съвет - не се занимавай с глупости.
Купи си свирка с мостово крайно стъпало и си питай питанката. Всичко ново е някъде към 4 X 40W и е предостатъчно. За повече си има крайни стъпака и съответни по мощност говорители и обемни кутии за тях.
Ако все пак ти се занимава с ТНТМ примерно за стерео нещо като TA8210 (TA6210). Или за 4 Х 40 например TDA7388. Захранват се директно от акумулатора без допълнителни захранващи измишльотини. Май някои неща се продават и на готови китчета, както и във вид на цяло стъпало, не си заслужава шлосерския труд за оформяне на кутията. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 23:03 Заглавие: |
|
|
Всъщност ми трябва само един канал,а ми се иска да си шибна точно тоя интеграл,понеже си го слушам от много време в нас и ми харесва как свири,отделно от тва ме човърка отвътре за тоя дросел  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 12:42 Заглавие: |
|
|
Няма да стане толкова лесно, колкото го мислиш showMANiak, няма...
Първо - безтрасформаторно не може да постигнеш задоволителна изходна мощност и КПД при повишаване повече от два пъти. Прегледай тая тема на vstoykov от преди около година: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=26129
Второ - 34063 е малко по-елементарен отколкото трябва и става само за дребни приложения. Има и доста подводни камъни относно работата в режим на ограничаване по ток или токова защита.
Тая работа се прави с трансформатор по схема push-pull с някоя по-стабилна ИС - SG3525, UC3846 и др.
Предложението на Филипов е най-рентабилното. Ако още имаш желание обаче - ще помогам с к'вото мога.  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 15:38 Заглавие: |
|
|
И да допълня.. ако чуеш LM1875 която е почти същата по схема.Ще забравиш TDA то А ти на еднополярно захранване ли я пускаш?Може да се направи и без дросел както е направено с TDA1562(ако не се лъжа).С мощен генератор и след него каскада с диоди и кондензатори.Но най-добре си е симитрично импулсно захранване с шим контролер и мощни мосфети.От там си слагаш каквото ти е на душа  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
smd Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 23:37 Заглавие: |
|
|
Това ще ти помогне,правил съм го.Ако има въпроси-питаи. _________________ 123 proba |
|
|
 |
|