| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dalgia Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 22, 2005 21:25 Заглавие: |
|
|
| Жалвай се на кабеларката ако сложиш усилвател най много да си скапеш нормалните програми.При мен така беше с дискавари-то и ми го оправиха. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 11:46 Заглавие: Re: Е е е е е........... |
|
|
[quote="Стоян"]Абе градски като усилваш слаб сигнал усилваш и шума, т.е. нищо не правиш. Значи ако сигналът ти в началото на 15 м. кабел е сносен то там си сложи усилвател и нещо ще се получи, но ако си се включил гратис на кабелна Sory.[/quote]
селски ходил ли си скоро в града да видиш от къде минават кабелите меко казано невъзможно да се крадне
проблема е друг имам си готина антена на покрива и си ловя всичко ефирно яко с изключение на варна тв излиза кофти а иначе излизат и няколко кабелни програми и там ми беше болежката замислял съм да сложа амп. горе обаче захранването малко ме мъчи ако пусна + по централното жило и маса по масата и разделя от антената и тв. то с кондензатори или сплитери може и да стане
НЕ КРАДА КАБЕЛНА (обаче искам да гледам free ) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
seb Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 14:26 Заглавие: |
|
|
Ами как взимаш сигнала от магистралния кабел със сплитер или с ТАВ.
Защото и това има значение. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 16:07 Заглавие: |
|
|
Купувай сплитери от 4 лева нагоре защото тези по 1 лев или подобни вътре нямат почти нищо.А конкретно по въпроса за да гледаш като човек трябва да ти влезнат около 55 60 децибела на всеки телевизор.При теб това не е така и имаш разрошване в лентата.Сплитера с 1 вход 2 изхода затихва с 3.5 децибела спрямо входа си.Ако сложиш 1 вход 3 изхода тоизходите са по слаби с 6 децибела спрямо входа си и нагоре става още по лошо.Едно е важно на входа да имаш не чак толкова слаб сигнал.Усилвател няма да помогне.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
lordzerg Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 21:57 Заглавие: |
|
|
зна4и мерси много хора аз си опраих проблема купих си един сплитер
с 4 изхода и го напраих само 4е единия изход беше много слаб и взех от един по силен изход и го разклоних с още 1 двоен сплитер и стана супер
а едната ми програма беше с едни гадни смущения на кръг4ета ама и това оправих правеше проблеми от кабелите ми за звука а кабела на кабелната беше смотан не добре изолиран и с един ка4ествен коаксиален кабел 2м му напраих една нада и стана
ами каква е разликата сплитер 900мхз и 1000мхз
и има едни други сплитери със вход исход и TAP това какво е ? от там сигнала излиза много слаб _________________ you cannot change your fate ....
.... no man can |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 23, 2005 23:10 Заглавие: |
|
|
изхода е просто галванично разделяне на сигнала пък тапа е много затихване 10/12дб. ама предполягам че има някъв сериозен филтърр рл или рлц аз зада получа макс сигнал на сплитера съм вързал вътре це4нтралното жило директно с проводник мисля че няма проблем (не и ако взимаш от кабела там кой знае кви прави токове текат по кабела )пробвай може да се подобри _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
belich Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 7:25 Заглавие: усилвател за кабелна |
|
|
| Филипов и Dalgia са прави за това че трябва да се обадиш на кабелната. На теб като абонат се пуска точно определен сигнал, за да можеш да гледаш качествена телевизия. Всяко разпределяне от твоя страна към 2-3 и повече телевизора води до влошаване на сигнала. Ползвай оригинални сплитери защото с тези от 1лв ще бъдеш чест посетител на тв. сервизите. Усилватела е скъпо струващо удоволствие. Не всеки се решава да ги прави,защото трудно се настройва честотната лента. Правилно си забелязъл какво пише на сплитера. Най общо казано, това е полезната честота до която пропуска сплитера.Успех. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 7:51 Заглавие: |
|
|
ТАП е насочен отклонител.Когато върви магистрала отгоре надолу например затихването е малко а към абоната затихва с толкова колкото пише на него.Този асортимент е много разнообразен и с различни затихвания в зависимост от нуждите на дадена точка от мрежата.Най малкия насочен отклонител е ТАП 6 който затихва към теб с 6 децибела.Но тези отклонители на теб не ти трябват.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
lordzerg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 13:28 Заглавие: |
|
|
мерси много пи4ове
откога търсих такъв саит да си приказваме на тема електроника добре 4е разбрах от един 4овек за тоя форум - много е добър _________________ you cannot change your fate ....
.... no man can |
|
|
 |
|