Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

трябва ми схема за усилвател на сигнал на кабелна телевизия
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dalgia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 22, 2005 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Жалвай се на кабеларката ако сложиш усилвател най много да си скапеш нормалните програми.При мен така беше с дискавари-то и ми го оправиха.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла MSN Messenger
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 11:46    Заглавие: Re: Е е е е е........... Отговорете с цитат

[quote="Стоян"]Абе градски като усилваш слаб сигнал усилваш и шума, т.е. нищо не правиш. Значи ако сигналът ти в началото на 15 м. кабел е сносен то там си сложи усилвател и нещо ще се получи, но ако си се включил гратис на кабелна Sory.[/quote]
селски Very Happy ходил ли си скоро в града да видиш от къде минават кабелите меко казано невъзможно да се крадне Twisted Evil Embarassed
проблема е друг имам си готина антена на покрива и си ловя всичко ефирно яко с изключение на варна тв Crying or Very sad излиза кофти а иначе излизат и няколко кабелни програми Laughing и там ми беше болежката замислял съм да сложа амп. горе обаче захранването малко ме мъчи ако пусна + по централното жило и маса по масата и разделя от антената и тв. то с кондензатори или сплитери може и да стане Question
НЕ КРАДА КАБЕЛНА Twisted Evil Twisted Evil (обаче искам да гледам free Wink )
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
seb
Гост

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 14:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами как взимаш сигнала от магистралния кабел със сплитер или с ТАВ.
Защото и това има значение.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 16:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Купувай сплитери от 4 лева нагоре защото тези по 1 лев или подобни вътре нямат почти нищо.А конкретно по въпроса за да гледаш като човек трябва да ти влезнат около 55 60 децибела на всеки телевизор.При теб това не е така и имаш разрошване в лентата.Сплитера с 1 вход 2 изхода затихва с 3.5 децибела спрямо входа си.Ако сложиш 1 вход 3 изхода тоизходите са по слаби с 6 децибела спрямо входа си и нагоре става още по лошо.Едно е важно на входа да имаш не чак толкова слаб сигнал.Усилвател няма да помогне. Very Happy
lordzerg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

зна4и мерси много хора аз си опраих проблема купих си един сплитер
с 4 изхода и го напраих само 4е единия изход беше много слаб и взех от един по силен изход и го разклоних с още 1 двоен сплитер и стана супер Smile

а едната ми програма беше с едни гадни смущения на кръг4ета ама и това оправих правеше проблеми от кабелите ми за звука а кабела на кабелната беше смотан не добре изолиран и с един ка4ествен коаксиален кабел 2м му напраих една нада и стана Smile

ами каква е разликата сплитер 900мхз и 1000мхз
и има едни други сплитери със вход исход и TAP това какво е ? от там сигнала излиза много слаб
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Фев 23, 2005 23:10    Заглавие: Отговорете с цитат

изхода е просто галванично разделяне на сигнала пък тапа е много затихване 10/12дб. ама предполягам че има някъв сериозен филтърр рл или рлц Rolling Eyes аз зада получа макс сигнал на сплитера съм вързал вътре це4нтралното жило директно с проводник мисля че няма проблем (не и ако взимаш от кабела там кой знае кви прави токове текат по кабела Wink )пробвай може да се подобри
Върнете се в началото
belich
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2005 7:25    Заглавие: усилвател за кабелна Отговорете с цитат

Филипов и Dalgia са прави за това че трябва да се обадиш на кабелната. На теб като абонат се пуска точно определен сигнал, за да можеш да гледаш качествена телевизия. Всяко разпределяне от твоя страна към 2-3 и повече телевизора води до влошаване на сигнала. Ползвай оригинални сплитери защото с тези от 1лв ще бъдеш чест посетител на тв. сервизите. Усилватела е скъпо струващо удоволствие. Не всеки се решава да ги прави,защото трудно се настройва честотната лента. Правилно си забелязъл какво пише на сплитера. Най общо казано, това е полезната честота до която пропуска сплитера.Успех.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2005 7:51    Заглавие: Отговорете с цитат

ТАП е насочен отклонител.Когато върви магистрала отгоре надолу например затихването е малко а към абоната затихва с толкова колкото пише на него.Този асортимент е много разнообразен и с различни затихвания в зависимост от нуждите на дадена точка от мрежата.Най малкия насочен отклонител е ТАП 6 който затихва към теб с 6 децибела.Но тези отклонители на теб не ти трябват. Very Happy
lordzerg
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 24, 2005 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси много пи4ове Smile
откога търсих такъв саит да си приказваме на тема електроника добре 4е разбрах от един 4овек за тоя форум - много е добър
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети