| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 16, 2008 21:20 Заглавие: Фотоволтаици - ефективни ли са? |
|
|
Има ли някой пряк опит с такива устройства? Нека сподели мнение за ефективността им. Други колеги, имащи мнение нека споделят - искам да си съставя преценка дали си струва инвестиция в тая насока. Също и кой тип от тях е най-удачен. Мерси. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 16, 2008 22:15 Заглавие: |
|
|
http://solar.sts.bg/forum/ мисля,че тук ще намериш всички отговори който те интересуват.[/code] _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 17, 2008 8:28 Заглавие: |
|
|
Като инфо...
В последния брой на ДВ. бр.98 от 14 Ноември 2008г. има промени в ЗАКОН ЗА ВЪЗОБНОВЯЕМИТЕ И АЛТЕРНАТИВНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ И БИОГОРИВАТА ...
Какво ли ново са измислили законодателите ?!
Линка предполагам ще е в действие до излизане на следващия брой.. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 2:48 Заглавие: |
|
|
Преди 15г. бях чел за ниският им КПД-12%. Дано сега да са го подобрили. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 10:48 Заглавие: |
|
|
Май вече са достигнали ефективност от 29% .... _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 11:15 Заглавие: |
|
|
http://www.ecoel-bg.com/index.html
Ето тия са много сладкодумни, това лято ходих и ги видях.
Ако имаш кураж, те ти уреждат заем от банката с която работят, монтират ти системите, уреждат ти договор с енергото да ти изкупуват пройзведената енергия на цена няколко пъти по висока от тази на която след това я продават , ти съответно си ползваш енергия от енергото защото е няколко пъти по евтина от тази която им продаваш. Въобще работата си е направо пей сърце, ти се припичаш на слънце, то ти изплаща заема а от теб се иска само да пъдиш гаргите да не серат по панелите щото намалят киловатите  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 11:40 Заглавие: |
|
|
| dobrin_67 написа: | ти съответно си ползваш енергия от енергото защото е няколко пъти по евтина от тази която им продаваш. Въобще работата си е направо пей сърце, ти се припичаш на слънце, то ти изплаща заема а от теб се иска само да пъдиш гаргите да не серат по панелите щото намалят киловатите  |
Няма да е точно така тая работа.Какъв е смисъла да плашиш гаргите за да не серат ,може направо купената енергия да им я продаваш обратно. |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 11:57 Заглавие: |
|
|
Абе и аз това го попитах и ми каза че според договора не можело, не било коректно пък и ако те хванат и другите му там дрън, дрън.
Съществения момент спред мен е да имаш имот да заложиш. От там нататък те ще ти намерят цаката. |
|
|
 |
|