| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
danivvs Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 14:36 Заглавие: Panasonic TX-21AP1P проблем със захранванетo |
|
|
| Здравейте ! Имам проблем с тв Panasonic TX-21AP1P шаси z8t . НЕ ТРЪГВА ЗАХРАНВАНЕТО . Захранването е изпълнено със STRF6523. Давам на късо контакта на релето за да заработи импулсното захранване но вместо да тръгне то сработва защита така предполагам цъка на няколко секунди. Откачил съм всички вторични напрежения , на високото е прекъснато преди ТХО и съм вкл. лампа на 100W . Захранване тръгва ако докосна с пипалото на уреда на 1 краче на STRF6523. STRF6523 го смених но пак същото , всички диоди са проверени , оптрона проверен и сменен, електролити сменени, съпротивленията са измерени и са добре. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 15:07 Заглавие: |
|
|
| Провери R804-100килоома сигурно е прекъснало. Ама го разпойте. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 15:10 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за съвета , но всички съпротивления, диоди сам ги разпоявал и измервал. Нямам проблеми и пак не тръгва |
|
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 15:19 Заглавие: |
|
|
T801 здрав ли е?В това захранване не е само STRF _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 15:24 Заглавие: |
|
|
| T801 здрав е и след него стабилизаторите за 5в. и 3,3в . подържат си напреженията но нещрака релето. |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 15:36 Заглавие: |
|
|
| А кондензатора на 400 волта проверен ли е? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 18:14 Заглавие: |
|
|
| Кондензатора на 400 волта е сменен, на него имам 305волта без отклонения |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 20:49 Заглавие: |
|
|
Темата се развива по грешния начин по които и аз много обичам да прилагам-не се мери а се сменя на поразия.Аз предлагам за да е по ясна фактическата обстановка ,пишещия темата да попремери някое друго напрежение. Например :какви напрежения има на крачетата STR а,да махне тая крушка и да мери какви напрежения излизат в момента на старта от мрежовия ключ.Да отпои диода който е вързан на намотката на релето и да го премери.Ако има регулируем стабилизатор да пусне по два три волта на вторичните захранващи вериги и да гледа консумацията и накрая да сложи един тример в първичната част на захранването на оптрона за да може да определи в първичната част ли е проблема или във вторичната.До тук имам чувството че тоя STR не се управлява.До тук излиза че всичко е здраво а не работи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 22:26 Заглавие: |
|
|
| Оказаха се двата керамични кондензатора С811 и С813. При измелване с мултицета са изправни 470рF но реших да ги сменя. При смяната захранването тръгна и е 125волта. По захранването няма вече какво да се прави но по изображението ще има няма картина. БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ПОМОЩА. УРЕ ЩЕ ТЪРСЯ ПРИЧИНАТА ЗА ЛИПСА НА РАСТЪР |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 22:36 Заглавие: |
|
|
Малей, при мене дойде онзи ден същия гръмотевичен След ремонт позахранването и сменено пробило крайно стъпало на звука сега работи но няма звук -само шуми Трябва ми схемата на този телевизор -къде ли не търсих но с msp не намеих схема-пък най вероятно аудио проца е духнал |
|
|
 |
|