|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 22:37 Заглавие: |
|
|
Нямам схемата, но ми е малко чудно какво е захранването та не може да осигури един режим на работа при късо , та чак предпазителя да гори?
П.П.Мда, Ванката (zapad) ми прати схема, не мога да се съглася че TEA2262 не може да осигури безопасен режим при късо във вторичните вериги, то си го пише и в datasheet-a. Така че , колега, търси нещо друго. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
xpucto_kz Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 17:16 Заглавие: |
|
|
тоз моя телевизор направо ми разказа играта.Днес вече окончателно намерих проблема.Изглежда PTC-то си правеше шега с мене колкото и пъти да пусках и спирах приемника всеки път различно се държеше:
-размагнитваше при включване на захранването
-неразмагнитваше
-или ми гореше предпазителя
а аз уж много сигурен бех че не е там проблема.И затова така се заблудих че е заминало аудио стъпалото просто е било случайност че при откачено захранване на усилвателя тв-то е тръгнало.
Вече няколко часа работи безпроблемно без PTC-то и около 10 пъти съм го включвал и изключвал от контакта за проверка.
Сега само не съм сигурен утре ново ли да купя или да пробвам с едно от монитор извадено.На оригиналното пише 180М 03DC а на това от монитора пише DGC3R12M http://www.staratech.com/docs/pTCR/Degaussers.pdf за съжаление в нета не намерих характеристики на първото.Дали ще работи нормално според вас с това или сутринта да бягам за ново? |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 18:23 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Бобината за размагнитване сте разкачили, а позистора? | Ами като не слушаш какво ти пее радиото , вземи един нов позистор, че и тоя от монитора кой го знае колко часа работа е навъртял. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|