| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 11:47 Заглавие: диод sbm1040 |
|
|
Колеги,този диод е от едно дъно на лаптоп и е пробил.По специален ли е или може да се замести със всякъкъв изправителен диод.В PDF му пише-10 A LOW VF SCHOTTKY BARRIER RECTIFIER. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 13:13 Заглавие: |
|
|
| ЗАдължително сложи Шотки диод! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 14:47 Заглавие: |
|
|
Някой от Шотки HER-овете, които можеш да намериш във всяко импулсно захранване, ще свърши добра работа.
Лошото е че не съм виждал в такъв корпус (сигурен съм че има ама просто не ми е попадал). Има ли място да разкараш smd-то и да сложиш 'нормален' thru-hole корпус? Ако има, направо давай така и работата заспива. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 15:50 Заглавие: |
|
|
| zmeios написа: | | Някой от Шотки HER-овете, които можеш да намериш ... | Място има колкото искаш.За кои импулсни захранвания говориш-компютърни ли? _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 17:25 Заглавие: |
|
|
Тока на твоя е доста висок-10А.Така че може да се наложи ако ползваш от импулсно да сложиш 2 в паралел.А импулсно-от някое ДВД,Монитор и т.н. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 17:50 Заглавие: |
|
|
Сега вече ми светна-благодаря. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 19:24 Заглавие: |
|
|
Не е много добре да слагаш два диода паралелно.
Импулсно - да, от ДВД, монитор и прочее. Или ако ти се въргалят стандартни ATX захранвания от стари компютри - вътре има напълно подходящи диоди.
Само гледай да не сложиш обикновен диод, че ще овапцаш нещата... Непременно Шотки fast rectifier. Ама тези от захранванията са точно такива. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 0:40 Заглавие: |
|
|
Колега, кажете поне как подходихте, и с какъв резултат - да знаем и ние  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 10:32 Заглавие: |
|
|
| zmeios написа: | Колега, кажете поне как подходихте, и с какъв резултат - да знаем и ние  | Колега,извинявам се много,но всъщност и аз не зная какво е станало,защото правих услуга на колега,който се занимава с компютри и той не се е обадил.Но сега ще го търся за резултат. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2008 8:27 Заглавие: |
|
|
| zmeios написа: | | Не е много добре да слагаш два диода паралелно. |
Защо смяташ така?
В силовата електроника поставяме не по 2 а по 20 в паралел и разчитаме на положителния температурен коефициент на шотки диодите и до сега не са ни подвели. За обикновените съм съгласен. |
|
|
 |
|