| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 11:39 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | | Плазмите са ненадминати по качество на картината, това е факт! | бяха колега!,бяха!я виж каталога на новите ЛСД с какъв контраст са вече??
| ststefanov написа: | | (за консумираната мощност не съм съгласен, че е много по-голяма от LCD) | тогава за кой чеп са тия шумни вентилатори??
разликата е поне двойна при същия диагонал
доколкото аз знам,при по-големи диагонали е по-добре да е плазма,а при по-малки-ЛСД
но границата е някъде къмто 50"
единици обаче са тия,дето слагат огромни телевизори в къщи  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 12:28 Заглавие: |
|
|
Аз не гледам цифрите в каталога, а дисплеите в магазина!
Даже и децата ми веднага показват кой телевизор е с по-добър образ, а те са още малки и не разбират от плазми и LCD-та.
P.S. Направих си труда да сравня 2 телевизора на сайта на Philips България.
Единият е плзама 42PFP5532D/12, а другият е 42PFL5522D/12 - LCD със същия размер (42").
Ето консумираната мощност:
42PFP5532D/12 - 250W
42PFL5522D/12 - 240W
Наистина LCD е по-икономичен, но само с 10 вата!
Нека да не си говорим неща "по принцип" без да ги подкрепяме с данни! |
|
|
 |
wqep Активен потребител

|
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 22:53 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | 2").
Ето консумираната мощност:
42PFP5532D/12 - 250W
42PFL5522D/12 - 240W
Наистина LCD е по-икономичен, но само с 10 вата!
Нека да не си говорим неща "по принцип" без да ги подкрепяме с данни! |
Човек ще рече, че си решил да забраниш със закон LCD-тата, и да въведеш плазмите навсякъде. По-спокойно -- хората имат право да си избират, а твърденията "плазмата е по-добра отвсякъде" е като "Зеленото е по-яко от жълтото"...
Конкретно по темата за консумацията, ако наистина се беше заинтересувал от въпроса, щеше да видиш, че:
1) Приведените примери са нетипични
2) Консумациите са 'макс', като при LCD телевизорите консумацията зависи в огромна степен от яркостта на лампата отзад; лампите - особено на Сони - са много ярки и се гледат на макс само в условия на адски силно околно осветление. При плазмата консумацията зависи предимно от излъчваната картина/сигнал (т.е. какво гледаш), и хич не е 'максимална', а си е по-скоро 'номинална'
И понеже искаш данни - от 4 години основният ми десктоп монитор е едно LCD Sony, имам преки наблюдения върху него и няколко други 'безмаркови' дисплея, и върху настройките на яркостта. Мисля че е излишно да казвам, че Сонито ми не е пипано (вкл. и за смяна на подсветка)... И седи през деня на 'medium', вечер на 'low', на high просто не става за гледане (освен ако не си на плажа през лятото) |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 10:35 Заглавие: |
|
|
Изказвам само моето мнение и ако съм прозвучал по-рязко моля да бъда извинен.
Написал съм по-нагоре, че всеки сам си решава.
За компютърните монитори няма спор - там LCD-тата властват. И аз използвам такива. Но според мен телевизията е съвсем друго нещо. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 15:46 Заглавие: |
|
|
И за да не излезе пък обратното - че отричам плазмите тотално
За мен плазмените дисплеи - към днешна дата - наистина са ненадминати, при следните условия:
* Имаш МНОГО голям хол и между дивана и телевизора има сериозно разстояние, съответно едрият пиксел на плазмата престава да бъде недостатък, а по-яркото му светене се превръща в предимство
* Околното осветление е много силно (същата работа - искаш супер ярък пиксел)
* Имаш публично помещение (лъскав офис, магазин и пр.) където е по-важно да се 'набива на очи' картината, отколкото комфорта при гледане и цветовата вярност
* Искаш да гледаш телевизора от необичайно 'крив' ъгъл - например да седиш на 60 градуса на чорчик спрямо дисплея
За нормално голям хол и нормално осветление мисля, че LCD е по-удачен избор. Все пак между 42" и 50" размери "всеки си решава". Под 42" няма състезание - LCD е единствен избор (то и плазми под този размер не се правят особено...). Над 50" също няма състезание - само плазма... |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 23:41 Заглавие: |
|
|
Тука качих малко картинки . Къде в 10 или 11 поколение плазмени панели има вентилатори . В 11 поколение вече се пише за 0,01 ms време за реакция . Това ,че на пазара останаха само 3-4 производителя на плазмени панели вече си е политика на фирмите . Няма как с по-малко от 185 в. да запалят газта в пиксела ама може и това да решат . За OLED технологията SONY вече се пъчат ама в бюлетините на Matsushita ,вече пише какво им готвят . Имам 32'' LCD SONY мод.2007 г. маже на бързодвижештите се обекти и това е . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 05, 2008 8:20 Заглавие: |
|
|
9-то поколение и как се е развило 10-то поколение плазмени телевизори на Panasonic _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 05, 2008 17:00 Заглавие: |
|
|
Вчера в промоционалните брошури мисля на ТЕХНОПОЛИС имаше предложение за 32' плазма на LG.Под 1000 кинта. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 05, 2008 18:44 Заглавие: |
|
|
Че как няма да поевтинетят като и те вече станаха еднопроцесорни , X и Y борда са едно цяло . Това е за 32LG3000 ама предполагам са еднакви с промоционалния 32LG2000 . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
|