| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
chris4o Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2008 20:12 Заглавие: Лентов кабел... може би |
|
|
Здравейте,
имам нужда от малко помощ.. Нужно ми е удължаване на упоменатия кабел, но не съм сигурен какво точно да търся, защото не съм сигурен че е точно такова.
Естествено няма да мина без снимки - ТУК.
По принцип е с 26 жички (поне толкова преброих) и трябва да го удължа с около 15-20см. Без да съм специалист предположих, че е лентов кабел, въпреки, че е малко по-различен от обикновените лентови кабели, а в eshop няма снимки на лентовите кабели и не знам кое точно е..
Стига съм повтарял едно и също, някой ако има идея точно какво да търся или как въобще може да стане удължаването - моля да помогне.
Благодаря предварително на всички отзовали се
П.П. за разяснение на снимките - първите две е въпросният кабел, вторите две са от гнездото, където влиза, а последното.. бекъп вариант, ако не стане с другия кабел, може и този да стане да удължа.. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 20:24 Заглавие: Re: Лентов кабел... може би |
|
|
Каква гъвкавост трябва да има кабела?Двата края подвижни ли са един към друг ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
chris4o Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 20:38 Заглавие: |
|
|
Ами ще се огъва на около 90 градуса..
В какъв смисъл дали са подвижни един към друг? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 21:34 Заглавие: |
|
|
Защото някой кабели не издържат на чести прегъвания затова те питам като цяло за какво става на въпрос.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
chris4o Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 2:12 Заглавие: |
|
|
В такъв случай прегъването не е проблем..  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 12:56 Заглавие: |
|
|
Toгава отиваш в някой магазин за ел. компоненти и вземаш Лентов кабел с жила колкото ти трябват и съответно дължината която искаш и го запояваш мн.внимателно 1:1 на мястото на стария:) _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 13:10 Заглавие: |
|
|
това е с растер сигурно 1,27мм и удължаването (естествено надеждно работещо) с обикновен лентов кабел граничи с невъзможното.
Препоръчвам ти да си купиш куплунг например от комет и да си поръчаш направата на гъвкавия лентов кабел. Може би не много евтино решение но ако го удължиш с обикновен кабел вярвай ми рано или късно но по-скоро рано ще откъснеш оригиналния кабел. |
|
|
 |
shulio Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 23:00 Заглавие: |
|
|
Според мене отлепи оригиналния кабел и си го направи с обикновен лентов ако има място за него в изделието.Ще е евтино и надеждно.1 метър лентов кабел е около 1 лев.Ако имаш някой IDE кабел от компютър у вас още по евтинко . |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2008 17:38 Заглавие: |
|
|
Много GSM-и имат лентови кабели - може би някой ще свърши работа...продават се доста евтино като резвени части и издържат многократно на прегъване _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 29, 2008 19:26 Заглавие: |
|
|
| преди време разглобявах стар принтер и там имаше доста дълъг лентов кабел който е за главата на принтера та просто споменавам като насока за търсене.може и да свърши равота нещо подобно . |
|
|
 |
|