Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Палене на автомобил с код за защита.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nedkych
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2008 17:50    Заглавие: Палене на автомобил с код за защита. Отговорете с цитат

Здравеите на всички. Значи Хрумнала ми е една идея която ми се иска да осъществя. Снощи ми трябваше колата на един приятел. Той ми каза че нямало да мога да я запаля защото имал скрит прекъсвач. Естествено за една две секунди го издирих. Бил под волана хех. И тогава ми хрумна да направя нещо и с моята форд. Много лесно се намират разни готови брави с кодове които мога да използвам примерно колата да ми се пали с код. Но искам да направя така че тя сама да си върти стартера. Както съвременеите коли просто натискат "start engine" и газ. Лесно ще ми е да подам контакт да върти стартера примерно с някакво самозъдържащо реле. Но се чудя как да направа така че в подходящия момент да спира да върти. Не върви да го направя примерно да врътка една или две секунди щото не е гаранция че ще запали особено зимата. Моля за съвети как да го направя. Аз мислех за някакъв оборотомер които при достигане на 1000 оборота да изключва само-задържащото реле. Моля за идеи по въпроса Smile
П.П. Може да ми свърши работа и някакав прекъсвач които при подаване на два импусла с интервал по малак от 1/16.6 от секундата да прекъсва захранването на самозадържащото реле и да спре да върти стартера.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ganevec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: русе

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2008 21:28    Заглавие: Отговорете с цитат

а защо не вземеш сигнал от лампата на генератора като угасне и да спре да върти
Върнете се в началото
Nedkych
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 18, 2008 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Shocked Боже а аз какви простотии бях замислил. Ами да страхотно е като идея. Ще го обмисля и като се подготвя за да изпълня плануваното ще пиша какъв е резултата. До тогава ще се радвам и на други мнения. Много ти благодаря.
Върнете се в началото
plamil
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2008 8:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Друга идея е да следиш лампата за налягането на маслото.
Върнете се в началото
Nedkych
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2008 10:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи като качи налягате в маслената система тогава да спре да върти. И това е добра идея. Мисля да сложа даже две релета последователно. Че ако е едно и залепне направо си пиша нов стартер. Остава да намеря практична схема на някакъв прекъсвач с код за включване. Препоръчаите ми реле за стартера със 12 волта оперативно което да комутира с големия ток за стартера. Благодаря ви.
Върнете се в началото
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2008 14:19    Заглавие: Отговорете с цитат

само да вметна, че на нито една съвременна кола (обикновено модели след 96 година) не се налага да натискаш газта докато пали. Това да помпиш пък колата да се задавя загина с ВАЗ / ЗАЗ / Моск. и други чисто карбураторни машини.
А иначе за паленето мисля, че ако 5 секунди се върти винаги стартера при опит за палене дори и колата да запали на 2 или 3та секунда едва ли ще му се съкрати живота (или поне в рамките на допустимото).
Иначе идеята със следене на лампи и т.н. предвартиелно да те разочаровам няма да стане, защото дори и на стария опел който карах преди 7/8 години качваше налягане и лампата изгасваше при въртене на стартера преди да е запалила колата.
А за палене много ме кефят новите Рена -- палят с карти. Та по този въпрос ето перфектната кодова ключалка за този случай
http://constructor.bg/shop/product_info.php?products_id=11953
и
http://constructor.bg/shop/product_info.php?products_id=11952
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Mani
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Ное 20, 2008 5:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Има готови модули за дистанционно запалване.Не са много скъпи.Професионално се взема сигнал от инжектора и се запаметяват дборотите при които пали колата.Обикновенно са около 1000
Върнете се в началото
dimitar_chervenkov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Чет Ное 20, 2008 19:18    Заглавие: Re: Палене на автомобил с код за защита. Отговорете с цитат

здравеите.моята идея как да разбере устроиството 4е е запалила колата е на прринципа на коп4етата за газ/бензин....нали си имат един кабел увит на кабелка на бобината които с необходимите елементи показва 4е колата е запалила....мисля 4е имам една схема някаде...ще се опитам да я намеря.
http://s157.photobucket.com/albums/t72/cherveniq/?action=view&current=avtobobinaimpulse.jpg
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пон Ное 24, 2008 20:40    Заглавие: Re: Палене на автомобил с код за защита. Отговорете с цитат

dimitar_chervenkov написа:

http://s157.photobucket.com/albums/t72/cherveniq/?action=view&current=avtobobinaimpulse.jpg

и като почне да върти ще му спира стартера.
dimitar_chervenkov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Вто Ное 25, 2008 0:41    Заглавие: Re: Палене на автомобил с код за защита. Отговорете с цитат

нали трябва да има някав сигнал да от4ита обороти.....при евентууално натискане отново да не пуска стартера по време на работа на колата. задържане от 3сек няма ли да свърши работа да запали ?-ако се направи де...
Rolling Eyes начинаещ съм...опитвам се да помагам с каквото мога Smile

Idea Arrow Arrow Arrow Ч поне на моята клавиатура се намира вляво от 1 Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети