| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nedkych Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2008 17:50 Заглавие: Палене на автомобил с код за защита. |
|
|
Здравеите на всички. Значи Хрумнала ми е една идея която ми се иска да осъществя. Снощи ми трябваше колата на един приятел. Той ми каза че нямало да мога да я запаля защото имал скрит прекъсвач. Естествено за една две секунди го издирих. Бил под волана хех. И тогава ми хрумна да направя нещо и с моята форд. Много лесно се намират разни готови брави с кодове които мога да използвам примерно колата да ми се пали с код. Но искам да направя така че тя сама да си върти стартера. Както съвременеите коли просто натискат "start engine" и газ. Лесно ще ми е да подам контакт да върти стартера примерно с някакво самозъдържащо реле. Но се чудя как да направа така че в подходящия момент да спира да върти. Не върви да го направя примерно да врътка една или две секунди щото не е гаранция че ще запали особено зимата. Моля за съвети как да го направя. Аз мислех за някакъв оборотомер които при достигане на 1000 оборота да изключва само-задържащото реле. Моля за идеи по въпроса
П.П. Може да ми свърши работа и някакав прекъсвач които при подаване на два импусла с интервал по малак от 1/16.6 от секундата да прекъсва захранването на самозадържащото реле и да спре да върти стартера. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2008 21:28 Заглавие: |
|
|
| а защо не вземеш сигнал от лампата на генератора като угасне и да спре да върти |
|
|
 |
Nedkych Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 18, 2008 21:57 Заглавие: |
|
|
Боже а аз какви простотии бях замислил. Ами да страхотно е като идея. Ще го обмисля и като се подготвя за да изпълня плануваното ще пиша какъв е резултата. До тогава ще се радвам и на други мнения. Много ти благодаря. |
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 8:58 Заглавие: |
|
|
| Друга идея е да следиш лампата за налягането на маслото. |
|
|
 |
Nedkych Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 10:43 Заглавие: |
|
|
| Значи като качи налягате в маслената система тогава да спре да върти. И това е добра идея. Мисля да сложа даже две релета последователно. Че ако е едно и залепне направо си пиша нов стартер. Остава да намеря практична схема на някакъв прекъсвач с код за включване. Препоръчаите ми реле за стартера със 12 волта оперативно което да комутира с големия ток за стартера. Благодаря ви. |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 14:19 Заглавие: |
|
|
само да вметна, че на нито една съвременна кола (обикновено модели след 96 година) не се налага да натискаш газта докато пали. Това да помпиш пък колата да се задавя загина с ВАЗ / ЗАЗ / Моск. и други чисто карбураторни машини.
А иначе за паленето мисля, че ако 5 секунди се върти винаги стартера при опит за палене дори и колата да запали на 2 или 3та секунда едва ли ще му се съкрати живота (или поне в рамките на допустимото).
Иначе идеята със следене на лампи и т.н. предвартиелно да те разочаровам няма да стане, защото дори и на стария опел който карах преди 7/8 години качваше налягане и лампата изгасваше при въртене на стартера преди да е запалила колата.
А за палене много ме кефят новите Рена -- палят с карти. Та по този въпрос ето перфектната кодова ключалка за този случай
http://constructor.bg/shop/product_info.php?products_id=11953
и
http://constructor.bg/shop/product_info.php?products_id=11952 |
|
|
 |
Mani Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 5:05 Заглавие: |
|
|
| Има готови модули за дистанционно запалване.Не са много скъпи.Професионално се взема сигнал от инжектора и се запаметяват дборотите при които пали колата.Обикновенно са около 1000 |
|
|
 |
dimitar_chervenkov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 19:18 Заглавие: Re: Палене на автомобил с код за защита. |
|
|
здравеите.моята идея как да разбере устроиството 4е е запалила колата е на прринципа на коп4етата за газ/бензин....нали си имат един кабел увит на кабелка на бобината които с необходимите елементи показва 4е колата е запалила....мисля 4е имам една схема някаде...ще се опитам да я намеря.
http://s157.photobucket.com/albums/t72/cherveniq/?action=view¤t=avtobobinaimpulse.jpg _________________ skype: dimitar.chervenkov.87
GSM: 0877584385
[email protected] |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2008 20:40 Заглавие: Re: Палене на автомобил с код за защита. |
|
|
и като почне да върти ще му спира стартера. _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
dimitar_chervenkov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 0:41 Заглавие: Re: Палене на автомобил с код за защита. |
|
|
нали трябва да има някав сигнал да от4ита обороти.....при евентууално натискане отново да не пуска стартера по време на работа на колата. задържане от 3сек няма ли да свърши работа да запали ?-ако се направи де...
начинаещ съм...опитвам се да помагам с каквото мога
Ч поне на моята клавиатура се намира вляво от 1  _________________ skype: dimitar.chervenkov.87
GSM: 0877584385
[email protected] |
|
|
 |
|