| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 20:49 Заглавие: Проблеми при слабо електричество-160V |
|
|
Купих автоматична пералня за подарък, на една вила и се оказа че тока е 160 волта.Разбира се не работи.
Дали с по мощен стабилизатор ще успея да реша проблема или да купувам и генератор 2000-3000 вата?
Пералнята е с мощност 2100 вата.
Идеята да се оплаквам в EON не ми харесва.Ще ме накарат да копая трасе 300-400 метра. Да си купя и положа кабела за моя сметка. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 21:24 Заглавие: |
|
|
Не знам за тази мощност дали може да се измисли нещо.По добре е да се оправи мрежата  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 21:36 Заглавие: Re: Проблеми при слабо електричество-160V |
|
|
къде го мериш 160В на някой контакт или до електромера толкова идва?С тоя генератор много ядове ще береш.Да неговорим че по-добре да си ги переш на обществена пералня. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gmg_service Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 22:18 Заглавие: ре |
|
|
Напрежението го меря на главният предпазител след електромера.
Какви ще са проблемите с генератор??? |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 22:38 Заглавие: |
|
|
Егати напрежението!
Ако платиш да ти навият трансформатор 160/220 за 3 киловата, пак ще ти излезе по-евтино от генератор или импулсно захранване
Разбира се това са глупости. Трябва да има начин да се оправи тока на вилата. Най-малкото, провери и замери напреженията и някъде по-нагоре в мрежата. Ако някой си е сложил кофти кабел половин километър, и на едната му страна има 230 волта а на другата 160 - ЕОН и ЧЕЗ не са ни виновни, да си го оправи  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 22:42 Заглавие: |
|
|
Добре де нали Еон ти предоставя ток до твоето табло с електромера поне така мисля че трябва да е!Нали те са ти закачали кабела към таблото не са ли мерили ?Ако ти си си прекарвал кабела и от там където вземаш е ~ 220В значи кабела ти е с много малко сечение и имаш огромни загуби.
В по-далечните вили са по-добре там сигорно е 110В и няма да имат проблеми просто си купуват уреди на 110В  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 22:46 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | начи кабела ти е с много малко сечение и имаш огромни загуби. |
Аз както ги виждам нещата, не той, а ЕОН има огромни загуби След като електромера е след кофти 'кабела'...
Разбира се може да не е виновен кабела, а да са умирисали още преди това нещата. Затова предлагам човека да разбере къде 'почва' тоя кабел, и да измери там. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 25, 2008 22:49 Заглавие: |
|
|
Именно!То че Е0Н са е*ат с нас е една друга тема
P.S. Сега се сетих че в конрад-варна имаше едни и маи още ги има регулатори точно за тая цел но не съм много сигорен че ще работят от 160в!За генератора ако не си купиш нещо свясно ще береш кахъри и то много.Като цяло са шумнички и незнам как ще ги търпиш.На работа ползваме една хонда като куфарче е 2000W мисля ще може и да има по-голям модел..Ако ще си купуваш ти препоръчвам такъв...Толкова е избаран че направо ме смая.Изобщо не е шумен и е много лесно преносим! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 0:07 Заглавие: Re: ре |
|
|
| gmg_service написа: | ...
Какви ще са проблемите с генератор??? |
Генераторите работят изключително нестабилно с импулсни товари , правят жестоки пренапрежения . А пералнята е точно импулсен товар : когато е включен нагревателя консумират примерно 2kW , а когато достигне температура и изключи нагревателя консумацията пада на 0 . Стандартните генератори не могат да "отработят" такова смущение и реагират с моментно падане ( вдигане) на напрежението съответно при включване и изключване , те са "мудни" регулатори на напрежение . В момент на пик всичко що е електроника ще гърми . |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 1:33 Заглавие: |
|
|
| zmeios написа: | Аз както ги виждам нещата, не той, а ЕОН има огромни загуби |
Я пак помисли?За да компенсират напрежението уредите с импулсно захранване ще увеличат консумацията си на ток!
А електромера мери предимно ток!
Кой е набутания
Генератора ако ще и Хонда да е(много са добри!)консумира доста бензин!Сметни колко гори на час,умножи по цената на бензина и...ще те заболи глава...
Истината е копаене на канал,или стълбове за нов кабел  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
|