| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 21:52 Заглавие: TV panasonic TX-21ap1p ,шаси z8t -няма звук |
|
|
| Телевизора е гръмотевичен и при влизането в сервиза беше напълно умрял.След сменени една шепа елементи плюс крайно стъпало на звука телевизора тръгна но само бръмчи вместо звук на каналите.Това е стереоварианта на това шаси с всичките му екстри и разбира се звуковия процесор MSP ,който е изгорял ине открих никъде по магазините и доставчиците в наличност .Процесора е TDA9365ps/n1 и т.н . Клиента няма претенции и изка само да се чува звук заедно с картината.Въпроса ми е има ли вариант да се прескочи MSP-to и да се чува моно звук но да се регулира силата и стандартите да ги има?Всъщност аз знам че има но не знам как се прави,ако може някой от по-опитните колеги да помогне. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 22:27 Заглавие: |
|
|
Ако със свалено MSP3415DP другия процесор работи и на 35 крак има МЧ изход една добавка от руско МЧУ за отделяне втора междина и потенциометър на капака ще се чува ама усилването става кат едно време  _________________ Иво Банов |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 22:59 Заглавие: |
|
|
| Bamze, по спомени сигурно от преди 10 години съм виждал да го правят с квазипаралел ама дали и как става точно за този случай?Както споменах клиента е готов на компромиси откъм качеството на звуковия съпровод но да се усилва с потенциометър на този панасоник дори не смея и да му предложа защото предполагам реакцията му каква ще е .Ами ако друг не знае алтернативен вариант ще трябва да се търси пак отнякъде това MSP ама щом не го намерих до сега се съмнявам вече .Ако не се намери язък за ремонта на останалите поражения от гръмотевицата. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 23:28 Заглавие: |
|
|
| Колега, от кой град си ? Имам нещо в предвид... |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 0:27 Заглавие: Re: TV panasonic TX-21ap1p ,шаси z8t -няма звук |
|
|
| гошо написа: | | Това е стереоварианта на това шаси | Ами ако това значи, че има и моно вариант ,махаш MSP-то копираш моно-варианта и казваш дали става .Това съм го правил на vestel-ско шаси и стана много лесно-с няколко мосчета и малко играчка за AV входове и изходи на звука.
Май няма да стане.Доколкото разбрах от pdf-а на TDA9365 тя няма демодулатор на звука.За разлика от 9363, която е при моно варианта.
Последната промяна е направена от GOSHO на Чет Ное 27, 2008 9:23; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 8:28 Заглавие: |
|
|
Я пробвай с това : _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 8:34 Заглавие: |
|
|
Дай какво е MSP,всички надписи по него и с калко крачета е ,може да се намери все пак нещо. _________________ Димитър |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 10:26 Заглавие: |
|
|
| Аудиопроцесора е MSP3415d b3 .Пробвах с работещи бинове но не е от паметта.Този дъмп в атача който е качил Радослав не е за това шаси . |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 11:24 Заглавие: |
|
|
Освен и този дъмп да пробваш, поне пише, че е за твоя модел, па за шасито дано да имаш късмет. (не се различава особено от тоя на radoslavn)
опс.... тука имаш схема и сервиз |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 12:37 Заглавие: |
|
|
Тук пише че го има в АШ.MSP-то де.
http://eshop.bg _________________ Skype: r_va4ev |