| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 16:32 Заглавие: AKAI CT1436F-пулт |
|
|
Колеги - какъв пулт ще стане на това ТВ. По каталог на conel - излиза 5481 но не действа никой от бутоните - телевизара реагира от supertel - на кодове 102,103,105 . процесора е TMP47c834n-r144 _________________ http://gallery.devinbg.org/main.php?g2_itemId=97
колкото повече научавам---разбирам ,че нищо не знам |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 16:50 Заглавие: Re: AKAI CT1436F-пулт |
|
|
| sabi69 написа: | | ... По каталог на conel - излиза 5481 но не действа никой от бутоните ... |
Къде го пише това
За тези кодове - стандартен филипс.
909 и/или 2043 да речем.
Ако има нещо по-особенно - напиши. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 18:45 Заглавие: |
|
|
Здравей RC - значи, на кодове 551 и 574 от supertel от бутон за телетекста (stop -- два триъгълника срещуположно с черта м/у тях ) най долу вторият от ляво на дясно - от него ми излизат символи за настройка. Тв-то има 6 бутона звук, програми - един бутон със символ за Sleep и символ stop обграден с правоъгълник. P+ и Р- се настройват програмите но от пулта не може
Менюто има следните символи- ключ, черта , > , >> , часовник и Х - дано да съм ви ориентирал правилно
пп. с тези кодове тв-то действа на стандартните бутони Р+,Р-, vol, st.bi _________________ http://gallery.devinbg.org/main.php?g2_itemId=97
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 19:00 Заглавие: |
|
|
Според мен нещо си объркал кодовете!
574 не е филипсов.
Това което даваш от 551 (stop), че от него излизат символи за настройка ми е малко странно и може би не е вярно.
За другото (от 551 само) - | Цитат: | | пп. с тези кодове тв-то действа на стандартните бутони Р+,Р-, vol, st.bi | съм съгласен.
Според мен телевизора трябва да работи нормално с 909 и/или 2043 (това по пилот са съответно 909 и 1690, 3026).
Ако ти се намира нещо такова - пробвай и пиши.
Ако ли не, поразходи се внимателно из началните кодове за филипс и дай повече подробности. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 26, 2008 19:43 Заглавие: |
|
|
Май наистина беше така.
Ей тук има едно франкофонско ръководство за това как се настройва този сандък. Явно си е проблем .
Та доколкото схващам от написаното (а и почват да ми изплуват някакви смътни спомени за нещо такова) е, че след като излезе реда със съответните символи това какво искаме да правим се избира с цифра съответстваща на позицията на символа в самия ред.
Остава да се уточни все пак с коя команда наистина излиза този ред.
Но това може да го направи sabi69 като потвърди написаното в предния му пост или уточни все пак дали това е командата за да потърся някоя друга "дивност".
Edit: Сега като поразрових по-надълбоко излезе някакъв пулт който много отдавна съм го правил за телевизор NOKIA G55TD50G където посочената по-горе команда (при стандартните филипси това е за "стерео" има я в 2043) е правила точно това - "менюто" /реда за настройка. Освен това има още една две "странни" като използване команди свързани с управлението на таймера. Едната (вероятно) за управление на часовник, а другата за таймера за събуждане.
Оригинален пулт - не съм виждал. |
|
|
 |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 8:35 Заглавие: |
|
|
Да това са символите на ТВ-то.Поиграх си доста с кодовете на Philips - 101.103.105.475.551 - с тях реагира но само с 551-мога да задействам на екрана менюто и след това с натискане на бутони 3 или 4 излиза под-меню за финно - но от пулта дотам - после за изчистване само от Р+ и Р- на тв-то /// от бутон 5 излиза камбанка и часовник за таймер и реално време
(за 574 e вярно че не действа ,просто съм се заблудил заради последователността на кодовете както ги пиши в книжката )
http://www.mandoadistancia.es/Mando_a_Distancia_de_Reemplazo/AKAI/CT1436.html
тук дават някакъв пулт но не знам дали е оригинален _________________ http://gallery.devinbg.org/main.php?g2_itemId=97
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2008 8:47 Заглавие: |
|
|
Не, не е!
| Цитат: | | с натискане на бутони 3 или 4 излиза под-меню за финно - но от пулта дотам - после за изчистване само от Р+ и Р- на тв-то |
Разгледа ли внимателно линка с ръководството на френски (2-стр.)?
По отношение на пулта, в предходния си пост писах вече какво може да бъде направено. |
|
|
 |
sabi69 Опитен потребител

|
|
|
 |
|