| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 20:45 Заглавие: |
|
|
От кой град си ? Има и готови решения(китайски) който не са много надежни обаче.За изработка пиши едно лично. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
maddoktor Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 22:58 Заглавие: |
|
|
а какво би се случило ако два от въпросните адаптери се свържат последователно ? в специален разклонител ? така ако стане фатката ще се спестят много пари . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 23:40 Заглавие: |
|
|
Нещо ми отбягва смисъла! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
maddoktor Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 23:49 Заглавие: |
|
|
мисълта която ми дойде беше идея както ако вземем 12 волтови лампип ( 20 на брой ) и ги свуржем последователно - те светят . тези които са по коледните украси - дори и най-евтините .
дали ще работят уредите за 110 волтовият стандарт - ако са два - последователно свързани ? |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 23:52 Заглавие: |
|
|
Теоретично ДА.Но товА означава, че трябва да с еднаква консумирана мощност.И ако единия по някаква причина започне да черпи повече ток респективно съпротивлението му намаля и другия ще получи повече от 1/2ра на 220В.Това според мен е вариант единствено за нагреватели,лампи и т.н. но не и за горе споменатите уреди!
п.п. Или трансформатор 220В->110В или побългаряване на захранването на уреда. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 9:04 Заглавие: |
|
|
| maddoktor написа: | мисълта която ми дойде беше идея ...дали ще работят уредите за 110 волтовият стандарт - ако са два - последователно свързани ? |
За реотани става (ако са с еднаква що годе мощност).
 |
|
|
 |
kotana Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 13:56 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Винаги съм се чудил от какъв зор се влачи подобна техника от там в днешно време .. |
Проблема с тунерите ми е ясен. Има два - единия е само NTSC, a другия за техния цифров стандарт. Така или иначе аз ще ги гледам със външен цифров приемник през СКАРТ или HDMI, който има възможност за NTSC.
Телевизора е купен и го ползва мой роднина, който си идва към България и аз проявих интерес да го купя. Едно, че цената е убийствена, а и този модел изобщо не се предлага в този му вид за европейския пазар - с THX сертификат и настройки.
За да използвам транспорта /контейнер/ мислех да си сменя и ресийвъра. Модела, който си харесах там е с 800 лева по-евтин от този тук, който даже е едно поколение по-стар.
Вярно, че долара скочи доста, но пак разликите в цените са огромни. |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 18:00 Заглавие: |
|
|
трансформатори 220->110 има .виж японските климатици втора употреба
дето ги има доста из БГ са с такива.