|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 16:14 Заглавие: В. Търново 84 подгънат отгоре -решена |
|
|
Проблема не се оказа тривиална смяна на филтрови и изходящи кондензатори ,след всички неуспешни опити и установени само 2 вместо 20 В амплитуда на КСИ на 3 пин TDA1170 ,накрая я смених ,но:- Образа се разтегли почти догоре ,появиха се и цифрите за каналите ,но стана някакси блед ,без контраст ,като увелича яркостта избива в бяло. Захранването е 126В ,на ВО е 30 след R66 e 19,5В КСИ вече са 20В ,а защо стана бледа картината ??? Утре ще го меря на катодите със цветни ивици ,но ако някой има виждане ,знам че доста колеги имат по-голям опит с бившите родни ТВ-та ,моля дайте малко акъл ! Благодаря !
ПП установих и нещо странно на платката за ВО ,диода V1-ценер за 24В ,беше разменен с диода V2 -BA157 на волтодобавката ,фабрично ,как е работил досега и дали това е причината за изгарянето на 1170 ,не знам ,но ги размених.
Последната промяна е направена от ELP на Пон Дек 08, 2008 12:20; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 16:31 Заглавие: |
|
|
| На 1170 има много ментета,с това трябва да се съобразиш,трябва и C10 да снениш ,ако не си го направил .Освен това R13,трябва да видиш как е. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 16:57 Заглавие: |
|
|
| R13 си е 1 ом ,С10 ще го сменя утре ,него не съм го пипал само ,1170 е унгарска от време оно ,не е менте ,останали са ми още 2-3 ,ако стане нужда ,но мисля ,че не е от нея. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 17:32 Заглавие: |
|
|
От мене една ланска тема  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 18:20 Заглавие: |
|
|
| Аз останах с впечатлението че след смяната на 1170 е станал по-блед екрана,а основния дефект е бил свита картина .Ако бледостта е била поначало ,emoome е посочил възможните причини.В момента разпъва ли се картината така че ,да излиза и извън рамките на екрана .Да не би да са два отделни дефекта. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 20:41 Заглавие: |
|
|
| Сигурно ,то на мен все с от 2 дефекта нагоре ми се падат ,такъв ми е късмета. Сериозно струва ми се ,че когато беше подгънат образа си беше по-контрастен ,ама не мога да се закълна ,все пак първата мисъл е за изсъхналите електролити във вертикалната и много не се задълбочих. Писанката на Emoomee е хубава ,утре ще проверя всичко едно по едно ,тук декодера е с 640 и 650 ,матрицата със 660 ,ще гледам този C8 4м7 ,въобще дадохте ми идеи ,утре мерим ,сменяме и дано стане. Относно 12В ,този ТВ отдавна е преработен със 7812 и мерено даваше 11.9 ,е не е 12.8 ,ама едва ли е толкова фатално. А ,относно двете транзисторчета -това V8 и V9 в RGB модула ли е имал предвид ,щото следвайки логиката и те са били вързани към шината на КСИ и нищо чудно да са опукали. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 20:59 Заглавие: |
|
|
Според мен щом си оправил геометрията във вертикалната платка повече няма какво да търсим.Направо откачи ОТЛ което действа на контраста и виж как е.Ако пак не е добре продължи да ровиш в RGB като най добре е да смениш няколкото електролитчета там.Този ефект с избеляването при вдигане на яркоста е запазена марка на този блок.Колкото до захранването не че му пречи ама го свали на 124 волта.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 02, 2008 21:01 Заглавие: |
|
|
| За 12-те волта си прав,тези транзистори са в блока с 3501 ,който го има във ВТ 85,при твоя блок КИ влиза направо на 7-мо краче MCA640,мисля С8 ще е проблемен ,не забеляза ли яркостта да се регулира обратно. |
|
|
 |
savatv Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 03, 2008 12:52 Заглавие: |
|
|
| Точно С8 4.7MF/25V.Успех. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 03, 2008 16:54 Заглавие: |
|
|
Днеска набарах една платка ВО от старо шаси и с нея заработи като слънце ,после турих старата -имаше лек подгъв ,накрая смених 100/35 волтодобавката и заработи и с неговата си платка ,верно не трябваше да го шунтирам ,а да го сменям . След 2 часа обаче се завърна с другия дефект -липса на контраст ,утре ще го довършвам ,но предполагам някъде студена спойка ,явно дефекта се проявява като позагрее. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|