| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rumen65 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 0:03 Заглавие: LG CK-21Q60ET проблем с баланса на цветовете |
|
|
| Шасито е PC-99DA с TDA8844,TDA6108JF,CXP86441, както работи от време на време променя за кратко цветовете, основно светлите. Има дни в които си работи много добре без проблеми а по някога постоянно с часове е зле. При цветни ивици сигнала от изходите на TDA8844 и на катодите на кинескопа плува, като основно се променя нивото на бялото, а нивото на черното почти не мърда. Захранващото на TDA8844, видеоусилвателя и ускоряващото на кинескопа не се променят. Преди системата за баланс сигналите и захранванията са постоянни. Общата яркост също не се променя, защото изображението не диша. Ако някой може да помогне ще съм му благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 10:34 Заглавие: |
|
|
| Има вероятност някой от катодите да ликажира към маса.Можеш да ги откачаш един по един и да мериш върху тях дали няма плуващи напрежения.Друг такъв случай съм имал с увеличена стойност на резистор в колектора на видеоусилвател,от 18к беше станал 50,но ти май си с чипове? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 15:04 Заглавие: |
|
|
| Когато си измени цвета почукни леко шийката на кинескопа и ако с почукването се променя то някой от катодите дава утечка или към отоплението или към първа решетка |
|
|
 |
rumen65 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 20:32 Заглавие: |
|
|
| Проблема се оказа в кинескопа. Откачих трите катода и им пуснах постоянен ток с резитори по 2,7М към маса. На двата катода имаще постоянно напрежение а на червения се появиха някакви пулсации, като почуквания по шииката не оказваха влиание. За да разбера към какво е утечката, зощото с уред не се хващаше и на 200М на студено, откакачих отоплението от маса и му пуснах 6.3 волта от токоизправител и заработи добре. Мисля да го закрепя до колкото може с допълнителна намотка за отопление, само не снам как точно да опитам да измеря ефективната стойност. Благодаря на всички които се отзоваха със съвети. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 21:04 Заглавие: |
|
|
| rumen65 написа: | | само не снам как точно да опитам да измеря ефективната стойност. |
Аз лично имам уред но преди него използвах един много простичък метод който вършеше работа. Само да не ми се смеете колеги
Вземи една пробна лампа за кола . Сложи я на отоплението и запомни приблизително силата на светене.След като сложиш новото отопление се опитай да я накараш да светне със същата сила.Добре е да е 24в защото при 6,3в мъждука и по лесно се хваща разликата  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 21:28 Заглавие: |
|
|
Браво! Имаш око - луксомер  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 21:32 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | Браво! Имаш око - луксомер  |
Хм....подсказа ми идея...дали да не сложа една фотоклетка , едно PIC-че , да го направи в цифров вид със запомняне , и компаратор за сравняване на двете стойности...едно патентче и сбогом сервиз  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
rumen65 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 24, 2005 21:53 Заглавие: |
|
|
| Благоря за идеите. Аз използвах сравнителен метод - старото отопление с обикновен уред и осцилоскоп. С три намотки се получи горе долу добре, савсем малко е по слабо но работи добре. А иначе метода с крушката е много точен, ако се измери с нещо светлината. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2005 12:18 Заглавие: |
|
|
| Седин резистор за товар и осцилоскопа,трябва да докараш същите амплитуди. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2005 12:46 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | | pamporov написа: | Браво! Имаш око - луксомер  |
Хм....подсказа ми идея...дали да не сложа една фотоклетка , едно PIC-че , да го направи в цифров вид със запомняне , и компаратор за сравняване на двете стойности...едно патентче и сбогом сервиз  |
Да не забравиш да ме почерпиш Все пак аз те наведох на тази идея  |
|
|
 |
|