| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pehotines Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 13:09 Заглавие: УКВ предавател и приемник |
|
|
Здравейте.Трябва ми схама на УКВ предавател,който е и приемник,т.е. да са на една платка.Имам схеми на предавател и приемник но са поотделно.Предавателя ми е на 9 Волта а приемника на 1,5.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 14:20 Заглавие: |
|
|
| Не виждам проблем схемите които имаш да ги направиш на една платка.Проблем може да има единсвено в екранирането -за да не пречи предавателя на приемника.А ако си с бутон който да сменя предавателя с приемника(дуплексна връзка) ще си ОК. |
|
|
 |
pehotines Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 14:32 Заглавие: |
|
|
Това ми е приемника
и предавателя
 |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 18:20 Заглавие: |
|
|
Само дето приемника е за средни или дълги вълни, евентуално за къси... и има много малка чувствителност, избирателност... или просто не става въобще за целта. Най лесно едно китайско радио тип "скенер" за 2-3 лв. идеална чувствителност.
Иначе предавателчето бива. Само, че ще е добре да го екранираш. Платка със двойно фолио, отдолу като екран да е. Масата да обикаля отгоре цялата платка и да е свързана с фолиото отдолу. Поне това като екранировка. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 18:29 Заглавие: |
|
|
Какво мислиш да правиш с тях? И много интересно захранване има предавателя...  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 19:01 Заглавие: |
|
|
Приемника е за средни вълни...А предавателя предава и на честотна и на амплитудна модулация по-малко Ако искаш да ти е изцяло за честотна трябва да се направи с варикап! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 22:09 Заглавие: |
|
|
Предаватела работи перфекно и на 1,5В и със сравнително добра стабилност на честотата,а приемник ако искаш да си направиш ползвай TDA7000. _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 18:05 Заглавие: |
|
|
не е ли по-добре да си вземеш комплект 2 радиостанцийки за 30лв
всичко ти е комплект с батерии,зарядно обхват голям... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 18:28 Заглавие: |
|
|
Ами то найстина 2 локитокита... по-добре но вече автора на темата да каже каква му е целта! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
pehotines Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 22:00 Заглавие: Хи |
|
|
Здравейте,радвам се за бързите отговори.Значи това с локитокита отпада,най-лесно ми е да си купя но не това ми е целта(искам ссам да си ги направя).
Целта е да мога да разговарям с приятел който живее в другия вход на блока(не че неможеме по скайпа просто така е по яко ).
Това за китайското радио е ядобра идея ,но както споменах другое сам да си го направя.
Явно приемника няма да стане (така сте написали),ще трябва друг да намеря,ако някой има схема да дава.
Другите неща с варикапа и екранирането неги разбрах ,но сега ще немеря нещо да прочета за тях в нета(направо ме е срам "студент а неможе дроп да дели" уча Комуникационна техника и технилогий.....)
Това TDA7000 транзистор ли трябва да е? |
|
|
 |
|