| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 16:22 Заглавие: |
|
|
| Не знам къде сте виждали едноватови светодиоди с 1.8В работно напрежение !? За питащия -разходи се до магазина на MT1 ,там има мощни диоди с драйверче за захранване от 12 волта ,така няма да се губи мощност върху резистори ,диодите са поставени на стелаж в работен режим ,виж как светят и си прецени. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Simeon_Lazarov Нов потребител

|
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
Simeon_Lazarov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 19:42 Заглавие: |
|
|
| мерси, сега прочетох че и от резистори няма да има нужда което е супер стига да се събере и да не е много скъпо |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 18:36 Заглавие: |
|
|
| За пресмятане можеш да ползваш това. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 21:11 Заглавие: |
|
|
Simeon_Lazarov, Тези, дето са ти 'написали' че няма нужда от резистори, да си сложат дипломите отзад (на задното стъкло) и да ходят да продават краставици.
А ти, ако не искаш да купуваш нови и нови светодиоди всеки път като мигне тока, по-добре го направи както пише в учебниците, а не както някой тенекеджия е 'забелязал' че 'работи' |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 12:53 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | драйверче за захранване от 12 волта ,така няма да се губи мощност върху резистори |
Ето какво бях написал ,естествено че работят без мощни резистори ,ако за това става въпрос ,що се отнася до дипломата ,тури си твоята някъде и се научи да четеш внимателно за какво става дума ! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 21:14 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | тури си твоята някъде и се научи да четеш внимателно за какво става дума ! |
Май все пак ти ще трябва да се научиш да четеш. Естествено че тези, за които ти говориш - с вградения драйвер - ще работят без токоопределящи резистори.
Обаче аз кликнах няколко пъти (за да съм напълно сигурен!) върху линка, който ЧОВЕКА е посочил (а не ТИ) с думите "ето ТАКИВА са диодите които смятам да сложа" и колкото и да ги гледам, виждам стандартни светодиоди БЕЗ вграден баласт или източник на ток. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 18:03 Заглавие: |
|
|
| Айде стига си се втелясвал ,кога съм писал за драйверите -къде чак след това е линка за който говориш ! Ако ми покажеш кой е писал за светодиодите от линка ,че работят без резистори ще ти кажа браво. А това ,че питащия криво тълкува някои писания ,не ти дава право да правиш такива категорични изявления . То и ти не ги тълкуваш много по-добре ! Освен това драйверите не са вградени ,а външни ,не е невъзможно да захранят и обикновени светодиоди ,няколко в паралел. |
|
|
 |
|