|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 0:12 Заглавие: |
|
|
Ексела е в първата десятка по няколко причини.1Създателя е пич не го познавам лично виждали сме се 2 пъти но с търпението с което отговоря на всички евала.2.Финансо не натоварващ е по около 40 лева май излиза на канал.3.Свири прекалено добре за парите си което е и най важно де.Аз също си купих платки и го зглобих.На предния пост отговарям,имам и платка и схема но няма да ти ги дам защото мисля да живея спокойно и ако все пак ти пуснеш този усилвател ще ти купя ролс ройс.В предната тема са ти отговорили достътъчно.За колегата за класацията ами в топ 10 е и ален 4 на пас и куад и още няколко други но нали знаеш колкото уши толкова вкусове.Когато колегата от сливен пусне тоя ще ви кача една класика в жанжа но с нови разбирания.Поради новите и разбирания от към елементи излиза по около 120-160 лева на канал само стъпалата без захранване , защити ,кутия и тн.Ясно е че за тези пари можеш да си купиш готов но съм готов на прослушване и облог.За сравниние имам 2 фабрични усилвателя които се водят мнооооооооого висок клас.След четвъртата ракия всички свирят еднакво.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
surbino Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 15:33 Заглавие: |
|
|
| Aми защо неискаш да ги дадеш какъв е проблема?защо да не го подкарам тоя усилвател нищо сложно! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 18:35 Заглавие: |
|
|
Чудя се ,дали би работил този драйвер и със MOSFET крайни повторители ? КНИ -0,0007% S=50V/микросекунда ,Vcc-= +-100V |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 21:33 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: |
...дали би работил този драйвер и със MOSFET .... |
Да,ще работи,но има разработен специално за тази цел чип-LME49830 мисля че беше |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 9:28 Заглавие: |
|
|
LME49830 ще управлява по лесно FET-ове, защото има най-висок bias voltage 16V (11V при LME49810 )
Иначе, посочените ниски стойности на КНИ е само за чипа при No Load, BW = 30kHz, VOUT = 30VRMS, f = 1kHz . При включването на изходно стъпало ще мръднат нагоре поне с порядък. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
3DNow Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 19, 2008 0:00 Заглавие: |
|
|
| kabel написа: | | ...За колегата за класацията ами в топ 10 е и ален 4 на пас и куад и още няколко други но нали знаеш колкото уши толкова вкусове.....Поради новите и разбирания от към елементи излиза по около 120-160 лева на канал само стъпалата без захранване , защити ,кутия и тн. |
Има малък проблем с откриването на някои транзистори от серията BF иначе съм го започнал, незная как ще свири но до нова година ще разбера относно схемата за 120-160лв кажи коя е може да се окаже че по случайност я имам.
| kabel написа: | High End 350W MOSFET До къде стигна почна ли го.
Като го направиш ще ти дам схема и платки ... |
Кой е усилвателя според теб който свири най-добре  _________________ АЙДЕЕ ЗАМИРИСА НА ЗЕЛЕНЦЕ
И НА ВСИЧКИ ИМ СТАНА ЯСНО ЧЕ ПО НАВИТ ПРОВОДНИК НЕ ТЕЧЕ ПРАВ ТОК  |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 20, 2008 0:03 Заглавие: |
|
|
Ами много зависи от слушателя.Например Ален 4 е ненадминат където няма прекалено много ниски като тия в кар аудио например, за класическа рок и др музика където се изисква кристално ясни среди и високи няма равен не че и в ниските не свири де ама какъв е смисъла от 4 ампера ток на покой за бас.За сега на мен най ми харесва стъпало пълна симитрия с специални крайни за аудио например тия http://www.datasheet4u.com/download.php?id=454804 съм ползвал аз.Виж им характеристиката каква линейност имат.Освен това диода е на кристала и термостабилизацията е мигновенна.Ще работи и с сушоар и в фризера .Утре още |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|