| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kiril.dobrev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 10:02 Заглавие: Термо регулатор за радиатор ThermoKing БДС 17107-70 |
|
|
Търся някой който се е занимавал с такова нещо . Изпълнението е елементарно и не представлява трудност схемата да се свали от платката .Но там има два чипа единия е HA1735B другият е с 8 крака опушил се е и това е бедата не се чете нищо има и два тримера единия от които регулира с копче температурата извън кутийката стърчи датчик за температурата. Освен това е проводници е изнесена силовата част има още един елемент малка платка на която стърчи управляващия елемент и той е закрепен на корпуса за охлаждане той се чете добре BT139F има извън голямата платка и някакъв термистор за прегряване залепен към корпуса . Надявам се описанието да е по точно ако някой се е занимавал с такова нещо ако не схема то поне името на чипа да науча
Последната промяна е направена от kiril.dobrev на Пон Дек 15, 2008 16:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 13:41 Заглавие: |
|
|
Имам чувството, че имаш две основни грешки в поста си . Я се вгледай по-внимателно в чиповете и даташита. Така някой колега може да се обърка, даже и да иска да помогне. _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 17:07 Заглавие: Търся схема на термо регулатор |
|
|
| Така написано навярно е по добре имам и още нещо . Предполагам че може да се приспособи и нещо друго от предлаганите в магазините аз измерих съпротивлението на реотаните 30 ома има прекрасна възможност нагревателите да се свържат с някакви проводници и да се включат към някакъв подобен регулатор който да върши същата работа .Имаше някакви на времето за подови отопления но те отдавна изчезнаха. |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 18:11 Заглавие: |
|
|
Чипа ти най вероятно е HA17358 двоен операционен, a BT139F е триак . Цъфналия ти чип може да е някой оптрон с включване в нулата, но не се сещам за такъв с 8 крака сега . Може и той да е някой операционен ! Слагай от време на време по някой препинателен знак. Не, че и аз не съм зле с пунктуацията, ама на теб много трудно ти се хваща мисълта  _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 22:58 Заглавие: Търся схема на платка за термо регулатор |
|
|
| Благодаря ще го имам на предвид. Но се оказа че може да се намери такъв регулатор на всичко отгоре ги правел един мой съученик. Ще пробвам варианта с регулатор за подовото отопление като за начало. |
|
|
 |
|