| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 18:32 Заглавие: |
|
|
Попринцип повечето схеми които съм правил ако оригинално са с 2 като сложиш 4 изходната мощност се удвоява.. и т.н. но трябва да се има в предвит дали драйверните стъпала могат да ги захранят както и с обратните връзки понякога се налага промяна.. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 18:40 Заглавие: |
|
|
| В паралел и дарлингтон са две различни неща.При захранване 2 по 80 волта могат да се получат мощности от порядъка на 500-600 вата на 4 ома или 300-400 вата на 8 ома при правилна настройка на схемата.Това са много сериозни мощности, които изискват съответното захранване и охлаждане.Задължително трябва да вържеш най- малко по 2 транзистора в паралел на всяко рамо, а ако смяташ дълговременно да "дъниш" на такава мощност- слагай по 4 бр / рамо ( 8 броя за канал), със съответния подбор на транзисторите по параметри и с монтаж на изравнителни резистори в емитерните или колекторните вериги. |
|
|
 |
m0zaka Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 19:04 Заглавие: |
|
|
Мерси за савета но можеш ли да ми кажеш с какви резистори да ги изравня и ако можеш да ми пратиш показно!!!Мерси предварително!!! _________________ Господ прощава, тока не!!! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 19:07 Заглавие: |
|
|
Резисторите обикновено са от 0,1 до 0,33 ома поне 5W - жични (в керамичен бял правоъгълен корпус) _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
m0zaka Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 19:18 Заглавие: |
|
|
Мерси за информацията!!!Като сабера още малко информация мога да почна да го правя!!!Ако има нещо пишете приемам всякакви савети!!!Мерси предварително _________________ Господ прощава, тока не!!! |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 19:53 Заглавие: |
|
|
Виж в този сайт:
http://users.otenet.gr/~athsam/#Audio_Power
Препоръчвам ти да започнеш с по-малка мощност - до 100 вата, ако не си направил преди това поне 4-5 крайни стъпала и нямаш необходимия опит в тяхната настройка и съживяване.
Желая ти успех в начинанието и внимавай- при такова захранване и най-малката грешка води до "лавинен " ефект на горене на транзистори. |
|
|
 |
m0zaka Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 20:08 Заглавие: |
|
|
Не мога да кажа че имам много опит но имам направени около 4 направени стапала от една книгаи ремонт на незнам колко усилователа за кола и домашни условия!!!Може да сам на 18 години но се занимавам от много малак!!!Но благодаря за сайта!!! _________________ Господ прощава, тока не!!! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 20:30 Заглавие: |
|
|
Ти нямаш ли буква "ъ" на клавиатурата ? | Цитат: | | Савет ,малак,стапала |
|
|
|
 |
m0zaka Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 20:47 Заглавие: |
|
|
имам. _________________ Господ прощава, тока не!!! |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 21:33 Заглавие: |
|
|
Допълнителните крайни транзистори към готова изчислена схема само си преразпределят общата мощност но не увеличават изходната!По принцип изходната мощност се вдига от захранващото напрежение.Ама много питаш за човек правил толкоз усилватели  |
|
|
 |
|