| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 19:15 Заглавие: Проблем с Варовик и бойлер |
|
|
Колеги някой налагало ли му се е да сваля нагревателя и да чисти от варовик.Направо ми писна да го чистя на около 6 месеца..Бойлера е Tesy вертикален 2kW първо си мислех, че е скапан той не че е от най-хубвавите но и eldominvest имат сходни проблеми по нашия край като питах комшии.Значи анодната защита работи найстина колко то и да не ми се вярваше.. по самия нагревател няма налепи но то напрактика е имало и чрез анодната защита са падали на дъното.То добре ама последния път като го отворих да го чистя изкарах 2 кофи . И става така че нагревателя е пак заринат с варовик макар и да не е полепнал по него.В следствие на това топлата вода е доста малко количество и нестига.Вече незнам чудя се за някакви филтри или преди бях чел някъде за магнити който разрушавали варовика.Защото бойлера колкото и да е ще го прежаля но и ако пералнята която взех за 1200лв. го отнесе от тая "вода" направо не ми се мисли..Някакви идеи?Благодаря! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 19:36 Заглавие: |
|
|
| От твърдата вода трудно ще се отървете. Чистене на половин година е спасението. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 19:45 Заглавие: |
|
|
Да то с чистенето най-добре ама отнема ми време което ми е най-ценното.Желателно е да се сменя и уплатнението аи то 1-2лева.То е ясно, че няма да може да стане перфектно но поне тоя срок на чистене да е 1-2 години  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 19:59 Заглавие: |
|
|
| Имам някакви смътни спомени, че катодната защита прави точно това- не дава на варовика да залепне за нагревателите.Преди много години сменях нагревателя на стар бойлер без защита и там около него се бе образувала здрава "буца"- няма разбиване. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 20:05 Заглавие: |
|
|
Е то добре ама тя като пада долу и като се събира пак е зле..въпроса е как да се намали като съдържание още преди да влезе в бойлера. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 23:53 Заглавие: |
|
|
С КАЛГОН
Между другото ми е идвало да сложа на един бойлер кран за източване в долния край на казана ,като на компресорите как се източва конденза. |
|
|
 |
kabel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 1:20 Заглавие: |
|
|
За познат внасях електронни устройства но бяха за заведение за кафе машини.Той твърди че имат голям ефект и вече 2 години не е отварял бойлерите им.Аз лично не съм ги пробвал но ако искаш ще го питам останали ли са му още беше взел по 10 от двата модела .Моделите бяха по 35-45 евро и по 90-110 евро не помня точно немско производство са.Имаше и промишлен модел но беше 700 евро.Включват се в тока консумират 1-2 вата по спомен ,навиват се 2 жици около тръбата на входа на инсталацията.
Физическо третиране на твърда /варовита/ питейна вода
Подробно описание и предназначение на устройството за отстраняване на котлен камък
Основен принцип на устройството за отстраняване на котлен камък създава електромагнитни колебания за третиране на най-широката възможна гама образувания от котлен камък.
Устройството е подходящо за тръби от всякакви материали (неръждаема стомана, пластмаса, мед). Разхлабеният варовик проявява слаба склонност към повторно свързване с тръбите и се промива с вода. Това може да се види при варовиковите кристали открити в домакински уреди в “Perlatoren” и входящи филтри, които трябва да бъдат отстранявани редовно.
Варовикът може да скрие и затвори незаварени места в тръбната система при силно засегнати от корозия тръби. Натрупванията на варовик бавно се разтварят, а в последствие по тръбата се отделя микро-кристален защитен слой, който предпазва от корозия. С други думи, устройството намалява риска от корозия и от развитието на пробиви.
Физическото третиране на водата е най-здравословния известен метод и не променя минералите или микроелементите по какъвто и да било начин.
Предимства на преобразувателя за варовик
• Бойлерите работят при понижена консумация на електроенергия.
• Сметките Ви за електричество намаляват.
• Удължен цикъл на живот на Вашите електроуреди (перални, кафе машини и електрически чайници).
• Пестене до две трети от настоящите Ви перилни препарати и течности за почистване.
• Повече свободно време поради намален обем на домакинската работа.
• Съществуващият варовик се разтваря, а новият варовик не може да се отложи.
• Няма разходи за поддръжка или ремонти.
• Избягвате подмяна на инсталациите.
• Не замърсявате околната среда със соли или химикали.
• Няма престой при производството при инсталиране.
• Животът на всички водопроводни части се удължава, например помпи, филтри и охладители за масло.
• Петната от варовик се поддават на бърсане с влажен парцал.
• Водата Ви е по-мека и приятна, не е химически променена, а всички важни минерали и микроелементи са налице.
Как възниква отлагането на варовик?
В природата не съществува химически чиста вода. Когато дъждът пада от облаците, водата поглъща въглероден двуокис от въздуха. Водата привлича калциев карбонат докато преминава през земята, поради поглъщането на въглена киселина, която абсорбира от облаците. При транспортиране или подгряване на водата се повишава отлагането на варовик.
Варовикът оказва влияние върху работата на техническото оборудване. Тъй като варовикът е лош проводник на топлина, разходът на електроенергия необходима за подгряване на вода се увеличава драстично при наличието на варовикови отлагания.
Консумацията на електроенергия се повишава с 30% при наличието на отлагания от само 4 мм.
Няколко пъти в годината домакинствата почистват или напълно подменят “Perlatoren”, чешми, глави на душове в баните и подгряващи елементи. Действието на устройството води до ликвидиране на разходите по поддръжка и намаляване на разходите за подмяна.
Монтаж
Монтирайте устройството за отстраняване на варовиковите отлагания след водомера и при възможност преди филтрите, редукторите за налягане и др., ако има такива и категорично преди разпределителя.
Монтажът е много прост. Намотайте кабела изцяло около тръбата със стегнати, плътни намотки. За да постигнете плътни намотки или за да задържите последната намотка върху тръбата, използвайте фиксираща скоба за кабели (не я натягайте прекалено) или например, монтажна лепенка. След осъществяването на монтажа свържете устройството с електрозахранването. |
|
|
 |
bakalin Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 13:58 Заглавие: |
|
|
Този проблем го реших след съвет от един вече изчезнал вестник. Направи сам се казваше.
Запояваш 2.5мм меден проводник за външната метална част на нагревателя и го съединяваш с нулевия проводник.
Не искам да спорим за начина на деиствие на метода. Но бойлерчето е на 10 год и след отваряне преди 6 месеца варовик вътре няма.
Малко е проблемно поставянето на нагревателя след това, но с мерак всичко може. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 14:26 Заглавие: |
|
|
| Електронните устройства помагат по принцип, защото не позволяват да се групира варовикът, но струват доста. Поне аз досега не съм виждал по-ефтин вариант от 250 евро. |
|
|
 |
leonart Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 15:06 Заглавие: |
|
|
Здравейте , ами има омекотители на вода но са доста скъпи , иначе вършат работа, работеха с таблетки сол и някакав филтър, солда служеше за очистване на филтъра, дебита му беше 40 литра на минута  |
|
|
 |
|