| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
veselin_63 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 14, 2008 23:15 Заглавие: Търся схема за Електроника Ц432 |
|
|
| Това е цветен телевизор произведен в СССР.Имам го ,но не работи.Помогнете ми за схема. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 7:33 Заглавие: |
|
|
Схемата е в пощата ти. Най големият проблем на тези ТВ е захранването и това, че нямат PAL. Ако нямаш достатъчно опит ще се видиш в чудо при ремонта. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 22:59 Заглавие: Търся схема за Електроника Ц432 |
|
|
.Благодаря Фикри за схемата ,но не откривам блока на захранването.А и мисля ,че се познаваме-
Изглежда повредата ев захранването.Има ли възможност да се монтира PAL декодер. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 15, 2008 23:36 Заглавие: |
|
|
Ако беше ползвал бутона Търсене щеше да намериш това, това и още няколко теми по въпроса.
Освен това за нов отговор се ползва бутона , а не . Когато нещо си забравил може да допълниш предния си пост с помоща на бутона без да пускаш нов след предходния твой  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 16, 2008 8:32 Заглавие: |
|
|
Извинявам се Весо. Изтеглих схемата от един руски сайт и ти я изпратих без да я разгледам. Мисля, че след насоките на RC вече имаш пълната схема. В захранването сменяш поголовно всички електролити. Ако не тръне проверяваш транзисторите. По отношение на ПАЛ. Присаждал съм различни платки, което е по-лесно отколкото да сложиш декодер към съществуващия блок. В някои модели, които са били за износ за ГДР имаше и оригинални блокове за ПАЛ.
Но, пак казвам, че за да направиш това е необходимо доста да си напред с материала.
Ако въпреки това искаш да се занимаваш с това "чудо на техниката", мога да изровя някоя и друга платка за цветност за да се пробваш. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 11:58 Заглавие: Търся схема за Електроника Ц432 |
|
|
| Извинявам се,но не откривам схемата на захранващия блок.Имам някакви познания,защото това ми е хоби.Нещо ме чопли от вътре ище се пробвам.Свикнал съм да работя по схема .Монтирал съм и присадки за цвят и за звук.Дано кинескопа е в добро състояние. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 13:25 Заглавие: |
|
|
Този ли е:
А от тук може да си дръпнеш [url=http://publ.lib.ru/ARCHIVES/R/''Radio''/]сп. Радио бр.3 от 1988г.[/url] и да разледаш страници от 39 до 42 на документа. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 16:58 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ,но с коя програма ясе разглежда или отваря това списание.Тази схема е толкова малка,че нищо не виждам. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 17:02 Заглавие: |
|
|
Преди да пишеш и питаш постоянно и не по същество защо не прочетеш малко?
| veselin_63 написа: | | ....Тази схема е толкова малка,че нищо не виждам. |
Ми цъкни върху нея - не хапе, пък белким стане по-голяма  _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
|
|
 |
|