|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ge6a_kj Активен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 23:18 Заглавие: |
|
|
Съдейки по втория ти въпрос-за индикатора-ти си в началото на пътя!Захранващият блок си струва да го сглобиш,ако си решил да се занимаваш с тоя занаят.Не съм сигурен обаче дали ти стигат знанията.Все пак ще има трансформатор,който се включва в мрежата-опасно си е!Прецени сам!Колкото до индикатора-това си е само "лампичката".Той трябва да се включи в подходяща схема и т.н.Жокер:в КОНРАД продават на съвсем сносни цени цифрови волтметри,които ще ти свършат работа. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
гошо Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 23:38 Заглавие: |
|
|
| Не бих казал че е добър относно късо на изхода примерно |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 2:49 Заглавие: Re: Какво ще кажете за този захранващ блок?! |
|
|
А сигурен ли си, че ти трябва захранващ блок?
Аз съм "активен потребител" на поялника и духалката, имам 'лабораторен' блок, и само събира прах!
Установих, че ако ще правя 'нещо', по-добре да си му направя захранване като за самото него (едно или двуполярно, или повече, линейно или просто импулсно - според зависи!)
Някои хора си ползват захранващите блокове да подават определено напрежение при експериментиране на налепени схеми. Аз за целта имам една платка с два ОУ, два тримера, и размер общо 20 квадратни сантиметра която ми пести място на бюрото и върши същата работа.
А съдейки по думите ти, наистина си 'в началото на пътя' някъде. Защо не започнеш по книга, вместо с конкретен проект? Книги има много в нета, че и на хартия може да се намери с малко повече усърдие... |
|
|
 |
ge6a_kj Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 11:15 Заглавие: ... |
|
|
Страшни сте, благодаря на всички!
ПС:Съжалявам за глупавия въпрос, но може ли тук (в този форум) да се заключва тема, когато е приключена? _________________ Знаете ли, че светлината е по-бърза от звука. Доказано е, че изглеждаш интелигентен преди да си отвориш устата! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 11:37 Заглавие: |
|
|
| Може. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|