| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 15:23 Заглавие: |
|
|
| В един брой на списание "Млад конструктор" (или "РТЕ", не си спомням) имаше устройство за омекотяване на вода. Спомням си само, че имаше два проводника, които се увиват около тръбата. Ще взема да преровя списанията и да го пробваме. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 15:27 Заглавие: |
|
|
| Така работят и промишлените, но са доста скъпи. Намери го това чудо, че да го пробваме. Всъщност, доколкото знам, е погрешно да се казва "омекотяване", защото реално не се променя съставът на водата, а само се пречи на групирането на варовика. Реално вода се омекотява със системи за деминерализация(химическа дестилация), където се прави абсорбиране на йоните с катионни и анионни смоли(това само като допълнение, защото такава система едва ли е приложима за домакинството-по много причини). |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 16:59 Заглавие: |
|
|
С тия меките връзки де да мотаем жиците?Аз стигнах до етап проектиране на платката и май я налепих,ама беше отдавна.Колега,който ремонтира перални ми каза,че във вносните имало подобна джаджа и трупали много по-малко котлен камък. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 18:54 Заглавие: |
|
|
eler: Малко не ми стана ясно пише, че и с 9В може да работи, а иначе амплитудата е 15В т.е. попринцип с 15В?Намотките дали трябва да са навити в една посока?Проблема при мен е, че трябва да ги навия на меките връзки при което според мен няма да има ефект или ще е малък.
Kabel : Ако можеш да провериш дали може да се изнамери бройка и точно на каква цена.Това че има консумация въобще не ме притеснява и 100W да е
p.s. bakalin написа: "Този проблем го реших след съвет от един вече изчезнал вестник. Направи сам се казваше.
Запояваш 2.5мм меден проводник за външната метална част на нагревателя и го съединяваш с нулевия проводник.
Не искам да спорим за начина на деиствие на метода. Но бойлерчето е на 10 год и след отваряне преди 6 месеца варовик вътре няма.
Малко е проблемно поставянето на нагревателя след това, но с мерак всичко може." - Е нали той целия е занулен къде е идеята ?! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 20:58 Заглавие: |
|
|
| Ами не знам, не е моя схемата. Пък с колкото се захранва, предполагам толкова ще е амплитудата на изходния сигнал. То нивото на изхода не може да надвишава захранващото напрежение. А до колкото си спомням и в статията в списанието нямаше много обяснения. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 21:19 Заглавие: |
|
|
Да то е вярно, че изходния сигнал неможе да надвиши захранващото напрежение(поне в подобен тип схеми).Но 16V е максималното на чипа аз затова се чудя дали е на 15 захранващото..Имам частите и може през тия дни ако имам време да я пробвам въпроса е как ще се разбере дали работи.. т.е. как ще стане ясно на момента маи няма как. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 17, 2008 23:41 Заглавие: |
|
|
| Е, ще се разбере сигурно след 1 година. |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 12:53 Заглавие: |
|
|
| На панаира в Пловдив тая година една русенска фирма рекламираше устройство за механично премахване на варовика.Продаваха го за 80 кинта.Не са кой знае колко пари ама нещо бях скептичен.Предлагам да го видите на - http://www.karbochim-zita.com/bg/new.html |
|
|
 |
bakalin Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 18, 2008 14:20 Заглавие: |
|
|
Не, не е занулен нагревателя!
Монтира се върху гумено уплътнение. Т.е липсва връзка между фланеца и външната тръба на нагревателя.
За проба вземи един оммметър, сваляш капака на бойлера и мериш съпротивлението м/у външната тръбна обвивка на нагревателя и зануляването на бойлера.
Дори и да даде късо, то ГАРАНЦИЯ след 2-3 месеца се появяват едни стойности от 150 -400 Ома. |
|
|
 |
|